Vinnare av Guldklave 2022
Nöjd Kund–Garanti
2023-12-14

Vikingarna gör sin absolut sista spelning under dansbandsveckan 2024

Vikingarna har spelat dansbandsmusik sedan 1958 och är Sveriges i särklass främsta dansband genom tiderna. De gör sin absolut sista offentliga spelning
i Sverige under invigningen av Dansbandsveckan 2024, söndag 14 juli på Bertil Elfströms scen i Grönlandsparken i Malung.

Vikingarna har i över 60 år varit Sveriges främsta och bästa dansband. De har haft 43 låtar på Svensktoppen och givit ut 55 album. De har sålt över 11 miljoner skivor och haft stora framgångar i både Norden och Europa.


Nu har de klart att de kommer att avsluta sin mycket framgångsrika karriär med att göra sin absolut sista spelning i Sverige på invigningen av Dansbandsveckan i Malung, söndag 14 juli från Bertil Elfströms scen i Grönlandsparken i centrala Malung. En framgångsrik och uppskattad dansbandsepok avslutar därmed sin karriär under Dansbandsveckan i Malung.

För Malungssonen Erik Lihm är det extra speciellt att få göra den sista offentliga spelningen i Sverige under Dansbandsveckan i Malung. Erik har varit med i Vikingarna sedan 1984. Mellan 1984–1990 som gitarrist och mellan 1990–2004 och från 2016 som keyboardist.


Det är otroligt hedrande och roligt att Vikingarna vill göra sin absolut sista offentliga spelning i Sverige på invigningen av Dansbandsveckan 2024 säger ordförande Bertil Elfström lyriskt. Det går inte med ord att beskriva vad de betytt för dansbandsbranschen i Sverige och för Dansbandsveckan i Malung. Man brukar ju säga att man sparar det bästa till sist. Och det här är verkligen det bästa, Vikingarna på invigningen av Dansbandsveckan 2024 i Malung på Bertil Elfströms scen i Grönlandsparken.

Så missa inte denna chansen alla besökare av Dansbandsveckan i Malung att se Vikingarna en sista gång offentligt på Dansbandsveckan i Malung och invigningen söndagen den 14:e Juli.


< tillbaks till alla nyheter