Vinnare av Guldklave 2022
Nöjd Kund–Garanti

Dansbandspriset 2020

Dansbandspriset grundades 2011 och delades ut för första gången 2012! Vinnare genom åren kan ni se nedanför. Sedan 2014 är Ekebofestivalen en samarbetspartner till priset. / Christian (Grundare av priset och ansvarig för Dansbandssidan.com)

Information: Med tanke på rådande situation angående Covid 19 så är det omöjligt att nominera några dansband inför 2021 års pris. Därför kommer priset att ta en timeout under kommande år sedan kommer nya besked beträffande priset.

Vinnare genom åren

  • 2012 - Drifters
  • 2013 - Titanix  
  • 2014 - Donnez
  • 2015 - Donnez
  • 2016 - Lasse Stefanz
  • 2017 - Lasse Stefanz
  • 2018 - Lasse Stefanz
  • 2019 - Lasse Stefanz
  • 2020 - Lasse Stefanz

Lasse Stefanz vann Dansbandspriset för femte gången!

För femte året i rad står Lasse Stefanz som vinnare av Dansbandspriset 2020. Det är följarna av dansbandssidan.com som röstat fram Lasse Stefanz till årets populäraste dansband.

Dansbandspriset instiftades 2012 av Christian Andersson, som driver dansbandssidan.com, och det är alltså den nionde gången som priset delas ut. Sedan 2014 arrangeras tävlingen i samarbete med Ekebofestivalen. Egentligen skulle priset delas ut i sommar på Ekebofestivalen men eftersom denna blivit inställd flyttas utdelningen fram till lördagen den 21 november, då Lasse Stefanz enligt planerna ska spela upp till dans på Ekebo i Munka Ljungby. Vinnaren kommer då att ta emot en specialdesignad statyett samt diplom och blommor.

Röstningen på Dansbandspriset har pågått sedan i 7:e februari på dansbandssidans hemsida. Cirka 10 000 röster har kommit in. Tvåa i tävlingen blev Micke Ahlgrens och trea blev Callinaz.

Första gången priset delades ut 2012 vann Drifters och därefter har Titanix och Donnez (2 år i följd) samt Lasse Stefanz (femte året i följd) fått flest röster.

Dansbandspriset 2020!

Information om priset

För nionde gången kommer ”Dansbandspriset” i sommar att delas ut till ett band, som röstas fram av publiken. Priset har sitt ursprung i Dansbandssidan.com medan Ekebofestivalen i Munka Ljungby har varit en samarbetspartner de senaste åren. Det här året kommer Ekebofestivalen att knytas ännu närmare priset. Nytt är också att vinnande band kommer att få en statyett som bevis för sin popularitet.

Dansbandspriset delades ut för första gången 2012.  Det var administratören av Nordens största dansbandssida på sociala medier Christian Andersson, som grundade priset. Första vinnaren var Drifters och senaste vinnaren 2019 var Lasse Stefanz.

Priset som Lasse Stefanz skall ta emot på Ekebo Nöjescentrum i November om ”möjligt”. Tanken är att Dansbandspriset 2020 skall delas ut till vinnande band Lasse Stefanz i november månad på Ekebo. Om så nu inte blir fallet p.g.a Covid19 så kommer priset att att överlämnas till deras bokningsbolag LS Tonart där förhoppningen är att någon från bandet är med och tar emot priset. På bilden ser ni en över 3 kg tung specialdesignad glasstaty med bandets namn ingraverat samt loggan för Dansbandspriset, utöver det ett diplom. Grundare av priset Christian Andersson i samarbete med Ekebofestivalen dom 6 senaste åren. Lasse Stefanz har vunnit priset 5 år i följd och är framröstad av publiken/röstarna.

Vid frågor om priset maila gärna: dansbandssidan@hotmail.com

Röstningen stängd!

Man kan rösta 1 gång i veckan per IP nummer! Det vill säga att man kan rösta upp till 4 gånger på sitt favoritband i månaden.