Vinnare av Guldklave 2022
Nöjd Kund–Garanti
2023-12-28

Ulrika & Matthias sprider glädje på dansgolvet

Dansbandssidan.com kontaktade Matthias & hans partner Ulrika för att få veta lite mer om deras tyckande ute på dans samt hur 2023 har varit och förväntningarna under kommande år. Christian har träffat detta underbara danspar som verkligen lever sig in i dansen. När jag träffade paret under Dansveckan i Nerja fick jag leva mig in i dansen på nära avstånd och att man verkligen får dansa som man vill. Paret både för & följer när dom bjuder upp till dans. Läs deras ord nedanför. / Christian på Dansbandssidan.com

Dans = glädje

Att dansa och umgås med människor ger glädje och livsenergi. Men hur ser det ut med dansen?

Förr i tiden, innan pandemin, då fylldes dansbanorna, då var vi på dans 2-4 ggr i veckan, ibland oftare, vi var extrema. Livet kretsade nästan runt dansens värld. Pandemin kom och dansen stannade. Men vi har varandra. Undan med soffan, på med musiken, och dansen fortsatte i vardagsrummet, i köket, i hemmet. 2022-23 då är dansen igång igen! Det är som ”vanligt” igen, men !!! dansband har lagt ner, dansställen har minskat eller lagt ner. Det kommer inte lika många dansare på danskvällarna. Hur blir 2024? Kommer det bli förändring? Kommer dansvärlden att öka med danskvällar, band, betalande dansare? Dansa kommer vi att göra. Men vilka danskvällar kommer vi att åka till och hur kommer dansen att se ut? Är det okej när man betalar nästan 300kr i entré, att få dansa hur man vill? Eller ska det vara bestämt hur dansstegen ska framföras? Kan man på dansgolvet få känna musiken, lyssna in tonerna, få ut allt det man känner och lyssnar in, få ut allt ur kroppen (utan att alla andra ska tycka en massa om hur man BÖR dansa)? Vi dansar till musiken och rytmerna så som det känns för oss! Och det känns så rätt. Dansstegen behöver inte vara bestämda och lika i fyra timmar.

Ta in, känn, dansa ut, precis som du känner. Du har betalat din entré, du äger din dans. Njut av kvällen, livemusiken, dansvännerna!

Att dansa är att leva!

// Ulrika & Matthias

Foto: Dansbandssidan.com
< tillbaks till alla nyheter