Vinnare av Guldklave 2022
Nöjd Kund–Garanti
2024-06-10

Uddeholmsladan bjöd på en strålande Dansfest i dagarna 2

Det tog närmare 13 år innan Dansbandssidan.com äntligen fick möjligheten att besöka Uddeholmsladan som ligger strax utanför Hagfors. Stig Sonebrink som är arrangör och 100% ansvarig för hela anläggningen har haft ett gott samarbete med Dansbandssidan i många år och detta året tog jag upp telefonen och ringde Stig för att försöka lösa ett reportage och Stig tackade omgående ja. Uddeholmsladan är byggd 1940, gården hade då jobbat med mjölkproduktion och drivits av ett driftsbolag i ett antal år efter att den tillhört Uddeholmsbolaget fram till början av 1980-talet. Stig köpte denna gigantiska lada 1994 och tillträdde 1995. Ett oerhört stort jobb har lagts ner för att få iordning ladan för kommande evenemang och det tog närmare 10 år innan första evenemanget ägde rum runt 2006 och då med Packmopedsturnén. Första dansbandet som bjöd upp till dans var Fernandoz runt 2013/2014. Det är Stig och hans son Henrik som idag arrangerar olika evenemang och man jobbar ständigt för att utvidga och förbättra anläggningen och området runtom. Sveriges häftigaste lada heter inte så bara för att, man måste besöka denna lada för att förstå hur imponerande detta ställe verkligen är. Förutsättningarna finns absolut för att göra detta till Sveriges största evenemangs-område. Stig har många spännande planer och dessa tänker jag inte avslöja här med respekt och arbetsro för Stig. Men att jag kommer tillbaka för att uppleva detta den saken står åtminstone redan nu klar. Med det drivet och engagemanget som Stig har för denna lada så tvekar jag inte en sekund att denna anläggning kommer bli än större. Redan nu erbjuder man Campingplatser för husbilar och husvagnar och detta i anslutning till ladan. När det arrangeras större evenemang så finns det även fullständiga rättigheter med både mat och dryck. En fantastisk miljö med en sjö i anslutning och ett område som är helt underbart.

Nu till den Dansfest som ägde rum i helgen 7&8 juni. Streaplers, Casanovas, Xplays & Sannex såg till att ladan levde upp till både dans, glädje och förstås många glada dansare. Fredagen bjöd på strålande väder & lördagen var blåsig och lite kall, men detta hindrade inte dansarna att leta sig hit under helgen. Kollar man in alla filmer som lagts ut på sociala medier så ser man hur mycket dansgäster som fanns på plats. Detta är verkligen en perfekt anläggning att arrangera dans i, dansgolvet är oerhört bra och Stig är lyhörd och gör allt i sin makt för att alla gästerna skall trivas och känna glädje. För att dansbanden skall trivas så ger Stig med personal full service i form av mat och god fika, banden får även duscha och byta om i fräscha lokaler samt koppla av i fin miljö och backstage. Personalen som jobbar på ladan är så trevliga och tillmötesgående och det känns bara så enkelt att jobba under en sådan helg när allt bara rullar på precis som det ska. Jag måste säga att dansbanden under denna helg kompletterade varandra oerhört bra och man fick höra både nya melodier och klassiska hits med alla banden. Det är proffs som står på scenen och levererar gång på gång i deras hektiska schema för att förgylla hundratals danskvällar varje år. Något som även var extra roligt under lördagen var att det hölls en gratis danskurs utav den duktiga dansaren Linn Aronsson. Mer av detta för det uppskattades av dom som var på plats. Tack ska ni ha och tack för en helt lysande kväll. Bilderna nedanför får tala sitt tydliga språk.

Nu har jag nästan slut på alla lovord och jag säger bara åk till Uddeholmsladan och besök denna ljuvliga plats. Har ni frågor eller funderingar så kan ni bara kontakta Stig eller besöka deras hemsida. Tusen tack för denna gång säger Dansbandssidan.com. Det blev en toppen helg och underbar dansmusik i dagarna 2 med 4 utomordentligt proffsiga dansband.

Sist men inte minst, jag vet inte hur det resoneras kring "Årets arrangör" och hur den bedömningen görs på Guldklvegalan i Malung. Men det jag vet är att Uddeholmsladan absolut bör vara med och fajtas om den titeln 2024 eller inom något år. Det som Stig Sonebrink har åstadkommit är imponerande och bör verkligen premieras med en utmärkelse punkt slut.

Kolla in lite bilder nedanför från helgens Dansfest, många fler bilder kommer inom 60 minuter ut på Dansbandssidan på Facebook.

För kommande evenemang på Sveriges häftigaste Lada se här -> www.uddeholmsladan.se

< tillbaks till alla nyheter