Vinnare av Guldklave 2022
Nöjd Kund–Garanti
2023-07-23

Summering av Dansbandsveckan 14-22 Juli 2023

Antal betalande besökare till dansen på Folkets Park Orrskogen 2023 blev 31,879, en minskning med 3,869 (11%) jämfört med 2022. Några orsaker till minskningen är bland annat det allmänna ekonomiska läget i Sverige med fördyrande levnadsomkostnader som hög inflation, höga matpriser och höga räntor för lån. Vädret påverkade också antal besökare då det under veckan regnade ovanligt mycket och ihållande vilket gjorde att framför allt antal förväntade besökare från närområdet minskade.

Veckan inleddes på söndagen 16 juli med invigning av Arvingarna och Dalarnas Landshövding, Helena Höij som klippte bandet. Därefter bjöds det på gratis underhållning från Bertil Elfströms scen i Grönlandsparken (stadsparken i centrala Malung) varje dag. På Folkets Park Orrskogen levererade 82 dansband från Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island och Lettland nonstop dansmusik på 6 dansbanor under tak.


De som besökte Dansbandsveckan 2023 var utpräglade dansare vilket gjorde att det var en mycket lugn och trivsam vecka. Det var ovanligt många förstagångsbesökare vilket är positivt för framtiden. Många av dem tyckte att det var en rolig vecka, precis som alla andra säger. Blåljusorganisationerna hade som vanligt en lugn vecka.


Under veckan har det genomförts mycket populära danskurser i bugg, foxtrot, swing och gammeldans med Tony Irving, Cecilia Danermark-Ehrling och P-A & Marie Sköld. Som mest har det varit ca 400 personer/dag på danskurserna. Lokala föreningar och privatpersoner genomförde olika arrangemang som till exempel en mycket populär bilutställning (Västerdalsträffen) och en löptävling (buggruset). Under veckan förvandlades Malung till en husvagnsstad. Minst 3,000 husvagnsekipage fanns under veckan i Malung på ca 20 campingområden (ordinarie och tillfälliga campingområden).


Antal besökare på danserna på Folkets Park Orrskogen var:


Söndag 16/7 3,203
Måndag 17/7 3,862
Tisdag 18/7 5,010
Onsdag 21/7 5,204
Torsdag 22/7 4,949
Fredag 23/7 4,623
Lördag 24/7 5,028
TOTALT          31,879


Avslutningsvis vill Dansbandsveckan tacka alla som på olika sätt gjorde veckan till världens roligaste vecka. Först och främst alla dansgäster, Dansbandsveckans partners; Landshypotek Bank (huvudpartner) och Dalakraft och Viking Line (partners), alla ideella funktionärer, leverantörer, blåljusorganisationerna för ett förstklassigt samarbete, alla Malungsbor, Malung-Sälens kommun, Malungs camping och media

En mängd bilder från igår kommer ut på sociala medier under hela dagen. Dansbandssidan.com vill även tacka för förtroendet att sköta dessa sociala medier under hela veckan med intervjuer, filmer bilder m.m.

Foto: Dansbandssidan.com
< tillbaks till alla nyheter