Vinnare av Guldklave 2022
Nöjd Kund–Garanti
2024-01-12

Succéduon från Norge - Rita&Kåre - Läs succéhistorien här

Många av er har säkert på ett eller annat sett hört talas om Rita&Kåre som fick oerhört stora framgångar under pandemin via deras livesändningar på Facebook. Dansbandssidan upptäckte denna duo och kontaktade dom under mitt under denna tuffa tid och ville sprida deras musik via Dansbandssidan som blev en succé med oerhört många visningar & tittare.

Duon nådde miljoner människor på detta sätt och har passerat miljontals visningar. Inte konstigt att denna duo är oerhört populära. Dom var även på besök i Sverige november 2022 då Dansbandssidan bokade in dom på ett evenemang i Ystad tillsammans med Fernandoz & Micke Ahlgrens. En kväll att minnas som lockade 400 dansanta gäster. Båda 2 är otroligt musikaliska och Kåre med sin ljuvliga stämma får många att njuta fullt ut, Rita är ett geni på dragspel, det är ren glädje att få uppleva denna spelglädje rakt igenom.

Nu har det gått ett tag sedan dess och duon kör på för fullt med sina livestreams, Dansbandssidan blev nyfiken på vad som är på gång för Rita&Kåre under 2024. Nedanför kan ni ta del av denna intervju.


Ni har fått tusen & åter tusentals nya följare från hela Norden under era livesändningar, ni gick från 5000 följare och har nu runt 50.000 följare. Det måste väl betyda oerhört mycket för er?

Absolut, vi är chockade att det har blivit så mycket som det har blivit, vi hade 5000 följare i början och nu ligger vi på 50.000 följare.

Innan man såg er på Facebook vad gjorde ni då? Har ni spelat dansmusik länge tillsammans som duo?

Ja det har vi, som duo sedan 2001 ute på olika danskvällar. Rita har tidigare innan 2001 spelat med ett annat band som riktade in sig på Country dansband & Kåre spelade med andra duos.

Om du skulle uppskatta hur många miljoner visningar ni haft sedan ni drog igång med dessa sändningar vad skulle du svara då?

Mellan 7 & 12 miljoner visningar uppskattar vi.

Era fans är oerhört trogna och följer er i ur och skur, vad tror ni det är som gör att ni är så populära?

Vi hoppas att det är en kombination av go musik och glad humor.

Att fortsätta sända live är en självklarhet för er har ni tidigare berättat, ni kommer alltså fortsätta med detta?

Vi kommer nog till att fortsätta med livesändningar p.g.a att vi har så många som sitter hemma och icke kommer ut på dans och dom uppskattar detta mycket. Vi kommer köra mellan 2-4 gånger i månaden. Ikväll 20.00 ser ni oss via våran Facebooksida som ni hittar längre ner här på sidan.


Har ni andra vanliga speljobb under 2024?

Vi ska ut på flera olika evenemang under året, det blir en hel del lokala tillställningar. Sen spelar vi även på olika ålderdomshem med konsert uppdrag.

Vad skulle ni säga är skillnaden på att gå ut på dans i Norge jämfört med Sverige? 

I Sverige är det dans och i Norge är det lite mera dans & fest.


Kommer ni till Sverige igen?

Det vet vi inte ännu, men vi tar gärna en spelning i Sverige om vi får rätt förfrågan.


Vilken är den bästa dansbandslåten enligt dig Kåre?

Det är en svår fråga då det finns så oerhört många underbara låtar, men några av dessa är: 

Börja om från början - Sven-Ingvars

Till himlen från Österlen - Danne Stråhed

Det regnar och regnar - Lasse Stefanz

Klicka här för att följa RITA & KÅRE! Ikväll 20.00 kör dom livesändning i 2 timmar och denna sändning kommer även att delas på Dansbandssidan.com på Facebook.
Foto: Dansbandssidan.com
< tillbaks till alla nyheter