Vinnare av Guldklave 2022
Nöjd Kund–Garanti
2023-05-12

Streaplers hyllar Flamingokvintetten – Ny singel med gamla favoriter

Grammisvinnande Flamingokvintetten turnerar inte längre. Deras musikkommer dock att leva vidare ute på dansbanorna. Fredag 12 maj släpper Streaplers ett Flamingomedley under namnet ”Flamingo Tribute” på alla digitala musikplattformar.

Idén till hyllnings potpurrit föddes förra å ret när Flamingokvintetten inte hade möjlighet att närvara på den årliga Guldklavengalan i Malung. Sedan lång tid tillbaka har Flamingo och Streaplers delat scen under den stora dansfestivalen.


– Vi tyckte det var självklart att hylla våra förebilder och därför framförde vi ett eget komponerat Flamingomedley. Det blev en braksuccé och togs emot med öppna armar av alla på plats, berättar Streaplers sångare Kenny Samuelsson.
Nu har Streaplers gjort en singel av detta medley. Låten kommer också att finnas med på den nya cd som bandet släpper i mitten av juni.–V blir engarant för attFlamingos älskade musik lever vidare ute på landets dansbanor. Varje gång vi spelar detta medley jublar publiken, säger Kenny Samuelsson.Flamingokvintetten bildades 1960 och har haft ett otal hits genom åren. SångarenHasse Carlsson och basisten Dennis Janebrink har båda varit med sedan starten och han uppskattar initiativet från kompisarna i Streaplers.


– Eftersom vi inte själva stå r på scenen längre så ä r det ju fantastiskt kul att Streaplers vill ta sig an vår låtskatt. Det är gamla favoriter i ny tappning. Vi tycker det är helt underbart, sä ger Dennis Janebrink.
Fö r Streaplers väntar nu en intensiv sommarturné som tar sin början den 1 juni meden spelning på Liseberg.
– Vi har 43 spelningar bokade fram till den 27 augusti. Vi reser över hela landet, från söder till norr och från väst till öst, avslutar Kenny Samuelsson.

Streaplers sångare Kenny Samuelsson flankerad av Dennis Janebrink och Hasse Carlssonfrån Flamingokvintetten.
Foto: Tommy Holl

Streaplers består idag av Anders Larsson, Kjetil Granli, Kenny Samuelsson, Per Lundin ochMaxi Jäsklid.
Foto: Jerry Lövberg.

Lyssna på låten här!

< tillbaks till alla nyheter