Vinnare av Guldklave 2022
Nöjd Kund–Garanti
2024-03-08

Stor comeback och konserturné med Tommys!

De nordisk kända och ett av svenskfinlands mest populära dansbandTommys, gör comeback i vår. Detta uppmärksammas med flera danstillställningar under året och en unik konsertturné med premiär 20 september i Vasa.

Tommys - tillsammans igen! Fem unika konserter i höst


Det legendariska dansbandet Tommys gör nu en efterlängtad comeback, med samma sättning som innan den tillfälliga nerläggningen av bandet för några år sedan. Detta meddelar en glad Tom Käldström, kapellmästare och sångare i Tommys och medlem sedan 1993.

Han inflikar och säger ”Det kändes som att komma hem, när vi träffades och spelade igen första gången efter pausen”.

Förutom en vår och sommar fylld med dansspelningar runt om i svenskfinland så kommer Tommys satsa på ett nytt projekt till hösten, nämligen en konsertturné som går under namnet Tommys - tillsammans igen!

Premiär blir det på Ritz i Vasa fre 20.9.

Bandet kommer bjuda på en konsertupplevelse (för sittande publik) med guldkorn från alla årtionden inpaketerade i små historier, bilder och fina minnen. Under konsertturnén kommer Tommys även att gästas av bandets grundare Hans Martin samt Nicklas Käldström (populär Vegatoppskung och Toms 10-åriga son). Hasse Martin ser fram emot sina gästframträdanden under konsertturnén - ”Det är alltid fint att återse sitt livsverk”, säger en numera pensionerad Hasse som grundade Tommys redan 1980.

Dansbandet Tommys bildades 1980 av Hans Martin och var aktivt fram till 2021/2022. Bandets första skiva “sommarhälsning” utkom 1988 och år 1998 tog sej Tommys in på Svensktoppen och låg där i tolv veckor med låten “Min kärlek blommar än”. Under sin över 40 åriga karriär har gruppen hunnit medverka i bl.a Bingolotto, Café Norrköping och Go´kväll, givit ut otaliga skivor men framför allt spelat tusentals spelningar och även varit populära i det finska Finland.

År 2020 firade bandet 40 år och efter en paus är det nu dags att starta upp igen med samma sammansättning som senast. Tommys kommer dock inte att spela på heltid som förut, utan vara ett deltidsband som spelar nån gång per månad under vinterhalvåret och lite mera under sommaren. Som tidigare så kommer bandet att ge ut musik via Atenzia Records i Sverige och ny musik är snart på kommande. Killarna ser fram emot att möta danspubliken igen och premiären blir redan den 31.3 vid Stjärnhallen i Nykarleby.

I Tommys spelar:

Tom Käldström; sång, gitarr och saxofon / Markus Stara; keyboards, dragspel och sång / Yngve Lithén; keyboards, saxofon, dragspel och sång / Peter Hatt; trummor och sång

20.9. Vasa, Ritz

21.9 Jakobstad, Schaumansalen

17.10 Karis, Tryckeriteatern

18.10 Kimito, Villa Lande

19.10 Liljendal, Liljendalgården


Biljettsläpp till konsertturnén måndag 11 mars kl 9.00 via www.netticket.fi

Arrangör: Maxino Entertainment Oy & PM Media

Tommys 2024, foto: Ann-Britt Pada och Anders Eklund

< tillbaks till alla nyheter