Vinnare av Guldklave 2022
Nöjd Kund–Garanti
2022-02-24

Kenth "Humle" Holmgren släpper nytt album med visor

Dansbandssidan.com kontaktade Kenth "Humle" Holmgren och var nyfiken på hans nya album med visor. Nedanför förklarar Humle själv lite om albumet som ni bland annat kan höra på Spotify.

Det här albumet kom till p.g.a pandemin, då fick jag tid att förverkliga en idé som jag har haft i över tio år, eller kanske längre. Jag har tagit ut 12 stycken visor som jag burit med mig på scenerna de senaste åren, och som jag vet att folk i allmänhet gillar. Jag gjorde lite som jag vill med tolkningarna av dessa, ändrade lite i tonerna och plockade bort en del moll som var onödiga, det kanske inte gillas av alla men så blev det i alla fall.

Till min stora förvåning så har albumet blivit väldigt uppskattat och jag har fått många lyssnare och gillare på sociala medier och mail, väldigt roligt. Jag fick god hjälp av min vapendragare Lasse Heaster som bidrog med tyck och tänk, blåsarr och trumpeter osv. Musiken spelades in i Humlegården Edebys studio och blåset i Studio Värön norr om Gävle. Det blev dessutom 2 egna låtar, Vals till Ålands Hav och Vänner med text och musik: Kenth ”Humle” Holmgren och Lars Heaster.

Vals till Ålands hav skrev vi 2009 och var tilltänkt som en reklamlåt till Viking Line. Den hamnade på en DVD med bildspel som spelades i bussarna innan ankomst till Kapellskär/Rosella.

Utöver Humles musikaliska karriär så vet en del av er redan att Humle har många fler uppdrag/jobb, kryssningsvärd på M/S Viking Cinderella skal absolut nämnas där Humle gör ett strålande jobb för tusentals resenärer årligen tillsammans med sina kollegor, dessutom är han programvärd vid olika uppdrag och sångare & gitarrist i dansbandet Skippers. Humles musikaliska resa har hållit på i 46 år och den resan fortsätter förstås till land & till havs.


Lyssna på albumet här!


< tillbaks till alla nyheter