Vinnare av Guldklave 2022
Nöjd Kund–Garanti
2021-09-10

Nytt album & jubileum - Larz-Kristerz digitaliserar sina första skivor och firar 20 år

I år är det 20 år sedan ett av våra mest populära dansband, Larz-Kristerz, bildades och det firar de bland annat genom att med två veckors mellanrum äntligen göra sina första tre album tillgängliga digitalt. Först ut är Stuffparty 1, som från idag finns ute på alla digitala streamingtjänster! Den 24 september kommer Stuffparty 2 som följs av nr 3 den 8 oktober.

LYSSNA PÅ ALBUMET HÄR

“Stuffparty är en serie på tre album som vi spelade in innan vi slog igenom i premiärsäsongen av Dansbandskampen 2008. På den tiden var vi ett hobbyband som såg ut och försökte låta som dansbanden gjorde på 70-talet, som en hyllning till dem och genren, och skivorna spelades in i samma anda. Det var låtar som vi lånade från den tidens dansband. Efter genombrottet slopade vi konceptet Stuffparty och satsade mer på nyskrivna originallåtar. Men vi har alltid haft med någon gammal klassiker på varje skiva.” berättar Peter Larsson.

I november avslutar de årets musiksläpp med en helt ny och fjärde utgåva av Stuffparty, som de har spelat in under våren och sommaren 2021. Det nya albumet kommer att innehålla två nyskrivna låtar som även de doftar 70-tal.. "Fake news" är skriven av Peter och Erik Morell aka Billy Opel, och "Mina bilder av dig" är skriven av Trond - som faktiskt debuterar som låtskrivare för bandet - med text av Peter och Erik. Resten av låtmaterialet är gamla härliga klassiker från Vikingarna , Schytts, Cool Candys, Jigs m fl.

“Målet har varit att göra en glad och festlig skiva. Det är något som vi känner behövs i dessa tider. Och det finns så otroligt mycket bra låtar från den här tiden som förtjänar att få lite nytt liv. Larz-Kristerz har alltid stått för glädje, humor och festlighet och det finns det i överflöd i låtskatten från 70-talet.” säger Peter Larsson och fortsätter “Det nya albumet är inspelat i Mora i Erik Morells studio. Vi har ‘Larz-Kriztersfierat’ låtarna men också tagit fasta på små detaljer som gjorde låtarna och banden så lekfulla och roliga under den tidsperioden. Det är t ex särskilda ljud från synthar och festliga gitarrljud. Vi har alltid haft som mål med våra skivor att dom ska vara lika relevanta för både våra dansande fans som de som vill ha en bra festskiva eller helt enkelt för vardagslyssning.”

Man kan se den nya Stuffparty som ett konceptalbum. Och de gamla skivorna i serien får man väl se som ett, förhoppningsvis underhållande, tidsdokument och som en 20-årspresent från bandet till deras fans. “Vi vet att det har varit efterlängtat av många, medan andra kanske inte har en aning om att skivorna existerar ens. Men vi är otroligt glada att få dela dom här skivorna med både nya och gamla fans.”

I slutet av november har Larz-Kristerz också premiär på sin personliga och underhållande krogshow på Klockargården i Tällberg, och årets föreställning för de tillsammans med Kikki Danielsson och Sulo Karlsson. HÄR finns mer info & biljetter.

“Vi ser fram emot en händelserik höst och längtar efter att få möta vår publik igen.” hälsar bandet.

< tillbaks till alla nyheter