Vinnare av Guldklave 2022
Nöjd Kund–Garanti
2023-07-15

Nyheter om dansbandet Voize

Voize släpper 14 juli nya skivan Slut på längtan - Satsar starkt framåt med ny bredare repertoar. När förändringens vindar blåser gäller det att hålla sig uppdaterade och med i matchen, vilket är precis vad dansbandet Voize gjort. Med rutinerade medlemmar och 12 år som band är man vis av erfarenhet kring vad publiken vill höra och dansa till. Något som speglar sig i kommande skivsläpp och produktioner.

Sedan sydsvenska dansbandet Voize startade har vikten alltid legat i att ge publiken vad publiken vill ha.

Under bandets första drygt åtta år var inriktningen mer mot det moderna. Sedan år 2019 är repertoaren breddad och består idag av en noga utvald mix av dansmusik, med en något lätt tyngd åt det mogna. På detta vis har bandet lyckats bredda sin publik och välkomnats att spela hos nya arrangörer på, för bandet, nya spelplatser. När trogna fans från förr följer med på resan ges dansarrangörerna, genom Voize, möjlighet att träffa en ny publik.

Under våren 2023 har bandet tagit in en ny välkänd medlem. Danspubliken känner igen Johannes Wärn från band som Willez och senast Donnez. Idag trakterar Johannes trummorna i Voize, vars kapellmästare ser ljust på framtiden. Vi har fått vara med om en fantastisk resa från år 2011 och framåt. Kvalitet, glädje och igenkänning har alltid genomsyrat allt vi gjort med Voize. Nu tar vi nästa steg, mot ett Voize 2.0 om man så vill.

Sommarens turné är satt, höstens jobb är klara sedan länge och troligtvis har bandet aldrig låtit så bra som det gör idag. Dessutom har vi getts chansen att arbeta med några utav landets absolut bästa låtskrivare och producenter. Allt sitter, nu längtar vi efter att komma ut på vägarna och träffa publiken, säger kapellmästare Fredrik Grönvall.

På senare tid har Voize släppt produktioner som Det har du rätt i med text och musik av branschgiganterna Lasse Holm och Gert Lengstrand. Producent är Donald ”Donne” Laitila som även ligger bakom produktionen av Slut på längtan, en låt publiken snabbt omfamnade och tog till sina hjärtan. Något bandets basist Mikael Dahlgren är glad och tacksam för.

Den 14 juli släpper vi äntligen en ny platta där vi samlar senast släppta singlar blandat med helt ny musik. Publiken kommer känna igen soundet och tempot från våra senaste produktioner. Vi gasar för fullt. På en rullande sten växer ingen mossa!

Bandet består idag av medlemmarna:
Kapellmästare Fredrik Grönvall – Klaviatur, saxofon, dragspel, sång
Mikael Dahlgren – Bas, sång
Leo Paulsen – Gitarr, sång
Johannes Wärn – Trummor, sång

< tillbaks till alla nyheter