Vinnare av Guldklave 2022
Nöjd Kund–Garanti
2023-12-29

Nyårskåseri med Mona G

Här kommer månadens & årets sista Kåseri av Mona G. Dansbandssidan har inte ändrat något i texten och allt som är skrivit kommer direkt från Mona. Nyårs Kåseri och en avrundning av 2023, Dansbandssidan vill passa på att tacka Mona för dina härliga berättelser och ser redan framemot ett nytt Kåseri i Januari 2024.

Nu klingar snart de sista tonerna ut på detta året.  

Att tiden går med vindens ökande  hastighet är vi nog alla överens om. Men när jag blickar tillbaka, så har det nog ändå hunnit hända mer än de föregående åren. Jag tänker ibland, varför ska man vänta och göra saker ”senare"? Det kanske inte kommer något "senare"...

Så får jag chansen att göra roliga ,men lite utmanande saker så vill jag alltid prova! Ett utdrag ur samtal med Pär och Christina Winberg på Atenzia när de besökte mej. "Ska vi ta och spela in countrylåtarna från Nashville skivorna med svensk text"?

Så klart! En strålande idé! Så blev det albumet Nashville på svenska, och förutom bl.a.Tunna skivor,När vi rör varann  så kom min egen Aldrig var min himmel så blå med. Med ovärderlig hjälp av Hovproducenten Dennis Lagerkvist.

Två album med ett års mellanrum, spännande!

Jag fick också göra ett program om skivan ,hos familjen Winberg så där fick den mycket reklam. Lagom till midsommar släpptes skivan.  Tack vare den så blev det mycket mer jobb i somras än jag brukar ha. Det blev Allsången I Linnéparken, en tradition som är som en stjärna på himlen. Med älskade Nils Åkesson o Maria Wranå.

Och så förstås Malung, Och vilken helt förtrollad stund det blev denna tisdag eftermiddag i Grönlandsparken. På Bertil Elfströms scen! Så underbar ,kärleksfull publik samt att skivorna tog nästan slut, bara det! Men så sköttes försäljningen av Pär Winberg, ett superproffs av högsta klass.

Så visst är det sååå viktigt att synas och att man visar att man är med. Man kan ALDRIG stanna upp! Det blev också mycket press och radio. Det är också superviktigt.  

Många spännande möten med duktiga artister är en gåva att få vara med om Bl.a. Robert  och Maria Wells var fantastiskt trevliga och duktiga förstås. Sommaren bjöd på många fler underbara spelningar och jag har fått fått såå mycket kärlek och uppskattning. Kan inte nämna alla, då kraschar nog Christians sida (Nejdå Mona den klarar mycket! / Christian)

Hösten bjöd på flera nya underbara spelställen som verkligen gjorde att glädjen från sommaren höll i sej. Så kom julen och med den min ",Lyckolåt  De Luxe" ,Bella Notte. Min STORA dröm är att den når en miljon streams på Spotify. Då ska jag ha en fest. I skrivande stund har den ca 830 000 streams. För mej är det en fantastisk upplevelse.

Tillbaks till hemresan från Malung, då föddes de nya planerna på ett nytt album från Atenzia. En hyllningsskiva till min idol Dolly Parton ,tyckte Pär och Christina. Rena rama önskedrömmen för mej förstås! Så allt är planerat klart, en single av fyra är klar. Here you come again, underbar drömlåt ! Där finns också Det goda livet, en härlig upptempolåt skriven av duktiga Micke Karlsson och jag har gjort texten. Släpps på Spotify 5/1,så missa inte det!

Albumet bör komma till sommaren, om allt går som det ska.  

På spelfronten 2024 ser jag bl.a. framemot en Finlandsturné med min duktiga vän Lasse Sigfridsson i februari. Plus givetvis andra viktiga och roliga spelningar.

Det finns funderingar på att göra en Dolly Parton turné med Dolly Parton "Tema".

Til sist, ni som orkat läsa allt mitt pladder:

Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag er, från hjärtat.

Ni följer Mona G på Instagram & Facebook utöver att ni hör hennes musik på Spotify & Youtube.

< tillbaks till alla nyheter