Vinnare av Guldklave 2022
Nöjd Kund–Garanti
2022-08-01

Ny musik med Matz Jinglez från Leksand

Nu är sommarens buggrökare här. ”Vara med Dig här” finns utgiven på alla digitala plattformar av gruppen Matz Jinglez från Leksand.

Matz Jinglez bildades i Leksand 2015. Typiskt för den här orkestern är att de i februari 2016 spelade på en internationell skidtävling. Utomhus, utan tak och snön vräkte ned. Vad ingen hade berättat var att det direktsändes i TV till stora delar av Europa. Det handlar om att sprida glädje och den glädje bandet har brukar smitta av sig. Erfarna musiker med stora karriärer har sagt att precis så där skulle vi också vilja göra. Här finns inget som heter kreddigt. Namnet Matz Jinglez kom till efter en intern demokratisk omröstning där alla utom trumslagaren Mats Ingels (f.d programledare för I Afton Dans och Kalas i P4) tyckte att det var en bra idé. Peter Lindqvist hanterar en av gitarrerna i bandet och sjunger. Peter och Mats har spelat ihop sedan högstadietiden och är originalmedlemmar i Jinglez. På klaviatur och sång finns Stefan Bäcker och han hänger gärna på sig ett dragspel emellanåt. Färskast in i bandet är Marcus Johanson gitarr och bandets huvudsångare. Sören Hedlund spelar bas och äger en Volvo duett.

Plötsligt en dag så bad Stefan Mackan att han skulle skriva en låt. Mackan undrade hur den skulle låta på ett ungefär. Tre timmar senare var ” Vara med dig här” klar. Bandet har själva spelat in låten och Erik Berglund har mixat den. Det roliga var att även Peter visade sig ha skrivit musik som han hade i byrålådan och Mackan knåpar redan på flera alster.

Var det här skall ta vägen är det ingen som vet, och tur är väl det. Vi har en ful ovana i det här landet att musik skall stoppas i olika fack. Svårt dock med den här orkestern, det beror helt enkelt på speltillfället. Allt med glädjen som bästa vapen.


Så länge kan du lägga till ”Vara med Dig här” på din spellista. Du hittar den på Spotify, Apple Music och Youtube.

< tillbaks till alla nyheter