Vinnare av Guldklave 2022
Nöjd Kund–Garanti
2023-10-11

Ny musik & BingoLotto väntar för Linus i Danzbanderz denna vecka

Denna vecka är minst sagt en fullspäckad vecka för Linus i Danzbanderz som släpper en ny singel på fredag & medverkar i BingoLotto på söndag. Nedanför kan ni läsa mycket mer om Linus framgångar och tankar om karriären.

Danzbanderz började som ett roligt hobbyprojekt, men har sedan dess blivit en riktig snackis inom dansband- och epa-världen. Linus Lindholm har tagit dansbandsmusiken till en ny nivå genom att omvandla poplåtar till klassiska dansbandsversioner. Med en musikalisk bakgrund som sträcker sig tillbaka till hans tonår i pappas dansband Jontez och senare som sångare i Mats Bergmans är Linus inget nytt ansikte inom dansbands-musiken. Men han beslutade sig för att pröva något nytt och bytte spår till att bli fastighetsmäklare. Trots detta kunde han inte låta bli musiken och fickidén till Danzbanderz för tre år sedan.

Sedan dess har Danzbanderz blivit en sensation med över 20 miljoner streams på Spotify på mindre än tre år. En av deras mest framgångsrika tolkningar är Viktor Leksells hit "Tystnar i luren," som idag i Danzbanderz version har över4,5 miljoner gånger, vilket betyder att Linus får spika upp sin första guldskiva. Något han givetvis ser som helt galet. -Ja, hade du sagt det till mig för tre år sedan hade jag bara skrattat och sagt att du var galen.

En annan rolig sak för Linus och hans Danzbanderz är det otroliga gensvaret från andra artister. Många av de artister som Danzbanderz har tolkat har hört av sig för att uttrycka sin uppskattning och tacksamhet för de fantastiska dansbandsversionerna av sina låtar. Flera har till och med bett Linus att göra sina egna låtar i den karakteristiska Danzbanderz-stilen. Ett exempel ärPetter, som nämnde Danzbanderz som en av sina personliga favoriter i sin vinpodd. Detta tog givetvisLinus fasta på och gjorde en supersvängig version påPetters hit ”Se på mig nu”. En version som efter attPetter fick höra den, blivit en riktigt stor favorit hos rap-ikonen.

Linus ser inga gränser för vilken musik som kan förvandlas till groovy dansbandsmusik. "Ingen musik är för svår," säger han. "Jag ser det som en utmaning, och uppenbarligen gillar folk vad de hör."

Framtiden ser mycket lovande ut för Danzbanderz, med en ström av förfrågningar om liveframträdanden och planer på att spela live under 2024. Linus har ännu inte bestämt vilken sättning han ska använda sig av, men en sak är säker -det kommer att vara dansant, festligt och fullt av energi, och det riktar sig både till dansbandspubliken och den yngre generationen som älskar hans musik.

Linus avslutar med att säga: "Det här är ett roligt projekt som jag ägnar mig åt vid sidan av mitt jobb som mäklare. Jag kunde aldrig ha drömt om att jag skulle ha 20 miljoner streams på mindre än tre år, men det är naturligtvis fantastiskt trevligt. Vad som betyder mest för mig är att sprida glädje med min musik. Det här är mitt sätt att göra det."

Linus och Danzbanderz kommer att göra sin TV-debut i Bingolotto, och de ser fram emot att bjuda på en minnesvärd show. För Linus handlar allt om glädje och jag hoppas att det kommer att synas genom rutan!

Följ Danzbanderz på Spotify där ni kan lyssna på all hans musik samt den nya singlen som kommer på fredag.
18.30 i Sjuan söndagen 15:e Oktober.

Pressfoto
< tillbaks till alla nyheter