Vinnare av Guldklave 2022
Nöjd Kund–Garanti
2024-01-04

Norska dansbandet Vagabond tillbaka på scenen 2024

Efter drygt 10 års frånvaro kommer dom tillbaka, nämligen det populära dansbandet Vagabond ifrån Norge. Nedanför kan ni ta del av pressinformationen från bandet.

Bandet startades 2008 och av flera Norska och Svenska medier som kallas en "supergrupp" i sin genre, väljer i en tid där flera band minskar eller lägger ner, att återuppstå efter ett tioårigt uppehåll. Nyinspelad musik kommer också under första halvåret 2024.

Bandet höll igång i sex händelserika och hektiska år. Under den perioden hann Vagabond släppa fyra singlar och tre album. Vilket i sin tur resulterade i två nomineringar till Spellemannpriset och en pokal. Låtarna från den tiden spelas fortfarande flitigt på radio och lyssnas flitigt på och laddas ner via de olika streamingtjänsterna.

Vagabond är nog det mest sensationella som hänt i genren på många år. Det finns lite att klaga på upplevelsen, för otroligt nog har de fyra i bandet tillsammans över 100 års erfarenhet från inspelningsstudior och livescener. Men det som är mest uppseendeväckande är nog att två av branschens duktigaste sångare återigen är med i samma band.

Från dag ett lades stor vikt vid det dansbara, men utrymme fick också för de intima, vackra balladerna. Under sina sex år som aktivt band hann Vagabond göra konserter och dansfester över hela landet. Samhällsgårdar, hotell, sporthallar, kulturhus, festivaler, mässor, "glada dagar" och kyrkor besöktes av bandet. Dessutom Thailand, Färöarna, Gran Canaria, Danmark och Sverige. Vagabond är ett liveband för de stora tillfällena.

Här får du egenproducerat nytt material, handplockade coverlåtar och självklart spelar bandet även de mest efterfrågade låtarna från de tre första albumen. Det är ett populärt krav när de här killarna står på scen.

"Vagabond bryter ny mark och förnyar genren".

Liksom 2008 består bandet 2024 av:
Tommy Michaelsen – Sång och trummor
Lars Espen Skogvold – Sång och gitarr
Per Erik Gjedtjernet – Keyboards och sång
Hans Olav Trøen – Bas och sång

Ni följer bandet på Facebook för ständiga uppdateringar om kommande spelningar. (Sök på Vagabond). Dessutom finns dom på Spotify.

< tillbaks till alla nyheter