Vinnare av Guldklave 2022
Nöjd Kund–Garanti
2024-03-28

När Mona G fick SKAP Stipendiet 2016 - Månadens Kåseri

Här kommer månadens Kåseri av & med Mona G. All text är skriven av Mona själv och Dansbandssidan.com har inte ändrat något i detta då det är ett personligt Kåseri till alla följare av Dansbandssidan och dess följare.

När jag fick SKAP Stipendiet 2016 - Drömmarnas tid är INTE förbi!

29/7 2016 Allsång på Gnistan med Christer Peters.

Jag var gästartist på denna mycket trevliga och mysiga Allsång strax utanför Karlskrona. Som vanligt var min gode vän, Christer Peters duktig värd och allsångsledare. Allt var hur mysigt som helst och alla medverkande var på g. Allsångskväll när den är som bäst.

Jag sjöng just min andra låt och fick se något mycket underligt... Varför står Torgny Söderberg och Thomas Deutgen gömda bakom ett par träd?

Så kommer dom fram till  scenen i sällskap med en man till. Jag blev lite besviken… Ska dom ta över när jag hade två låtar till att sjunga. Så jag frågade Christer, om jag skulle gå ifrån scenen. Nej nej, det skulle jag inte alls...

Den tredje mannen var Dan Bornemark, son till Gullan Bornemark. Dom bar på blommor och ett stort paket, och Torgny hade sin trumpet i handen. Jag stod som en fågelholk de luxe och kunde inte fatta vad dom gjorde där.

Men i alla fall: De hade kommit för min skull, hör och häpna ... Varje år så länge Torgny fanns hos oss, så delades det ut ett stipendium till någon kompositör. Organisationen kallas SKAP som betyder Svenska kompositörer av populärmusik .Stipendiet grundades av Torgny i samarbete med STIM.

Andra kompositörer som fått detta är Lasse Holm, Thomas G,son och Monica Forsberg bl.a. Så inget fel på sällskapet...

Och just detta år var det alltså jag, ofattbart, som tilldelats detta och en summa på 20.000 kr. Den fina motiveringen finns på en av bilderna. Jag kan inte säga hur överraskad och överlycklig jag blev. Det går inte att beskriva. Mina "livsnoveller" som betytt såå otroligt mycket för mej, där jag skrivit om de ibland mycket svåra och tragiska händelser. Nu blev de  till en strålande LYCKA!

Ni förstår nog att ett antal lyckotårar fälldes, just det!Jag visste INGENTING och alla de andra visste... Dramaten har gått miste om flera stjärnskådespelare. Det är nu Torgny säger de sanna och numera bevingade orden "DRÖMMARNAS TID ÄR  INTE FÖRBI.

Med en blinkning till min låt till Thorleifs, Drömmarnas tid är förbi. Ja, jag får bara hålla med. Det har stämt många gånger senare. En av de lyckligaste upplevelserna i mitt liv. Jag skulle fått priset under Guldklavengalan i Malung. Jag var bjuden dit, men den dagen hade jag min traditionsenliga Mona G Dagen i Vallsjöbaden. Så de fick komma till mej istället! Bra, va! Men visst hade det varit roligt att få vara med på Galan, nu fick jag höra på radion när de läste upp mitt pris.En oförglömlig kväll och händelse som jag alltid bär i mitt hjärta.Och nu kommer min sprillans nya låt på singel om några veckor,  och kommer att vara med på albumet i sommar. Så jag skriver fortfarande.  Det kommer jag aldrig att sluta med.

Till sist vill jag önska er alla kära vänner en riktigt Glad Påsk. Hälsningar Mona G

Diana Thylin

< tillbaks till alla nyheter