Vinnare av Guldklave 2022
Nöjd Kund–Garanti
2023-11-26

Mona G & hennes version av ”Bella Notte” närmar sig 1 miljon streams

Här nedanför kan ni ta del av månadens Kåseri av Mona G. Det kommer handla om hennes version av jullåten "Bella Notte". Lite längre ner på sidan finns även en oerhört fin film gjord av Pär på Atenzia som ni gärna får lyssna in.

"Åh,denna natt, denna ljuvliga natt,som vi kallar Bella Notte ..."

Ja, det är väl få sånger som är så folkkära och som vi kan sjunga med i som just denna oerhört vackra jullåt. För mej är det inte jul förrän jag, mumsandes på hemgjord ischoklad, får se de söta vovvarna Lady & Lufsen i den romantiska scenen med köttbullen, spaghettin, samt den stort leende krögaren sjunga denna legendariska sång.

inte kunde jag i min vildaste fantasi tro att lilla jag skulle få sjunga in den till ackompanjemang av några av Nashvilles förnämsta country musikanter. Att det sedan skulle bli min i särklass största låt på Spotify fanns inte i min värld. Det är där sagan med råge  överträffar verkligheten!

Men för att börja från början.

2017 när jag tack vare Pär och Christina Winberg, fick göra mitt första album med nämnda musikanter, så frågade Pär vilken jullåt jag ville sjunga in. Svaret var förstås givet! Bella Notte!!! Så vi fick en heeelt underbart vacker bakgrund på den. Vi spelade in mitt i juli månad med sol och värme, så nån direkt julstämning var det kanske  inte... (Jag hade inte hört bakgrunden innan)  "Vi sjunger väl igenom den först", sa Dennis Lagerkvist som är min fantastiskt duktige producent och oumbärliga musikaliske broder. Så jag sjöng igenom den en gång - och sedan var den klar, wohoo. En obeskrivlig lycka att sjunga till dessa underbara musikanter.

Samma år kom den med på en av de absolut största och prestigefyllda lista på Spotify, "Svenska julsånger". Där återfinns storheter som Benny Andersson, Tommy Körberg, Peter Jöback och mååånga fler. Att vara med bland dessa ikoner är en ofattbar glädje och ära, samt ger mej möjlighet att få många streams. Vilket det har blivit, eftersom jag i skrivande stund fortfarande har en plats på denna förnämliga lista.

Bella Notte återfinns på otroliga 262 olika spellistor, för mej helt ofattbart... Den har I snitt ökat ung 100.000 streams  om året.

För några år sedan spelades den I också i Jul  hos Ernst i TV 4! Drömmarnas tid är INTE  förbi,som tyvärr bortgångne Torgny Söderberg sa till mej när jag fick motta SKAP Stipendiet för mina låtar. Så nu är DRÖMMEN att komma upp i en  miljon streams. Drömma och hoppas får man alltid göra .

Så vill ni hjälpa mej med denna önskan, så är jag mycket tacksam.

Vill passa på att framföra  mitt ödmjuka och varma TACK till er  alla älskade vänner som hjälpt mej till denna milstolpe i livet, och som skriver de mest hjärtevarma och kärleksfulla  kommentarer man kan tänka sej. Jag är både rörd och såå tacksam. Det har inte alltid varit så under mina tidigare år.

I skrivande stund har låten fått 780.506 Streams!!

Utan er  = inga streams

Text utan ändring av MONA G

Lyric Video "Bella Notte" -Mona G -Kolla in filmen nedanför!

< tillbaks till alla nyheter