Vinnare av Guldklave 2022
Nöjd Kund–Garanti
2024-01-19

Mikael Strömqvist på Europaturné med Scott Scoville - Förband till Brad Paisley

Han är känd som en oerhört duktig gitarrist och har varit med i dansbandet Donnez mellan 2012 - 2018. Mikael Strömqvist är utbildad musiklärare & musikproducent vid musikhögskolan i Malmö. Har turnerat och spelat in skivor på heltid sedan 2012. Blev utsedd till "Årets Musiker" på Guldklavegalan i Malung 2017. Han spelar gitarr, bas, mandolin, banjo & munspel.

Scott Scoville & Mikael Strömqvist åker på turné med start den 27:e februari på Reykjavik och därefter Zürich, Stockholm & Oslo och under dessa svängar är dom förband till Brad Paisley. Sen rullar det på ända fram tills den 9:e mars med John Scoville. Det blir sammanlagt 4 spelningar med Brad Paisley och 10 med Scott Scoville. Under denna turné så har Micke med sig gitarren som han vann i en tävling som Brad Paisley anordnade 2011 och det är förstås favoritgitarren.

Mikael jobbar med musik på heltid i olika konstellationer & under sommaren 2024 släpps en ny skiva med bandet A.K&The Brotherhood. Fullt fart hela tiden med många underbara uppdrag under året är att vänta för Mikael.

Dansbandssidan frågade även Mikael vilken Countryartist som är hans absoluta favorit och vilka 3 countrylåtar som enligt han är bäst.

Det är Brad Paisley och har alltid varit min husgud. Dom 3 bästa Countrylåtarna enligt mig är, Whiskey Lullaby -Brad Paisley & Alison Krauss - Jolene - Dolly Parton - Guitar Slinger - Vince Gill.

Foto: Dansbandssidan.com

< tillbaks till alla nyheter