Vinnare av Guldklave 2022
Nöjd Kund–Garanti
2020-08-22

Mer dansband på Sveriges Television i höst

Varför skrivs dansbandsnamn så ofta med Z, varför förbjöds plötsligt jeans i folkparkerna och vad är historien bakom dansbandens galna glitter-kostymer?

Dags att sluta undra för nu får dansbanden en egen serie i SVT. I Den svenska dansbandshistorien får tittarna följa berättelsen om en lika älskad som föraktad musikstil, i en serie som myllrar av historier från genrens barndom och fram till idag. Serien tecknar samtidigt en bild av det Sverige som dansbanden uppstod i, och om svenskarnas starka relation till musiken och dansen.

Det blir sex program med start onsdag 30 september om ett stycke blågul musikhistoria, till största del berättad av dansbands-giganterna själva - Christer Sjögren, Bert Karlsson, Charlotte Perrelli och Stefan Borsch för att nämna några. Här trängs kuriosa med samtids-kunskap om hur oljekris och arbetslöshet påverkade dansbands-Sverige. Här ryms också historierna om vad som hände när raggarna och proggen gjorde sina intåg och om hur discomusiken tog över dansgolven och gav dansbandens storhetstid sin nådastöt.

Onsdag 30 september kl 21.00: Den svenska dansbandshistorien (1:6) På SVT

/ Dansbandssidan.com

< tillbaks till alla nyheter