Vinnare av Guldklave 2022
Nöjd Kund–Garanti
2024-01-18

Martinez avslöjar planer för 2024 - nytt album och singlar på väg

Snart är det dags för Martinez att släppa nytt. Datum för singeln är inte satt, men den kommer "inom en månad," för att citera skivbolaget.

Vad är det då för låt denna gång som bandet har spelat in?

"- Jo, det är låten 'Det är kärlek,'" berättar Danne Strandberg från bandet. "Vi har gjort en modern buggrökarversion av Siw Malmkvists lite halvt bortglömda melodifestivallåt från 1988."

Siw Malmkvists comeback till Melodifestivalen den gången skapade förväntningar, men resultatet blev inte som många hade hoppats.

"Siw har alltid varit en förebild för oss, och vi älskar att sjunga och spela hennes 60-talslåtar. När vi började jobba på vårt nya album kom vi att tänka på den 'gömda' mellolåten från 80-talet som verkligen passar vår dansbandsstil," berättar Danne.

Martinez har tagit låten till nya höjder med hjälp av producenten Henrik Sethsson, som har gett låten en modern touch och ökat tempot, vilket skapar en perfekt shufflebugg i den klassiska Martinez-andan.

Våren är fullspäckad för Martinez med turnéer runt om i Sverige och intensiva inspelningsdagar i studion. Bandet har sex låtar kvar att finslipa innan albumet är färdigt, och fansen kan se fram emot en riktig sommaröverraskning när albumet släpps. Innan dess kommer Martinez att dela med sig av flera singlar, och den första av dessa är deras tolkning av Siwans mellolåt, som Martinez-gänget verkligen är nöjda med. "Den känns verkligen Martinez, och det är något som säkert våra fans kommer tycka också," ler Danne avslutningsvis.

Så håll ögonen öppna för deras kommande singlar och det efterlängtade albumet som kommer att få dig att dansa in sommaren 2024 på bästa sätt!

Ni följer Martinez på alla sociala medier för ständig uppdatering om allt som rör bandet.

Foto: Dansbandssidan.com

< tillbaks till alla nyheter