Vinnare av Guldklave 2022
Nöjd Kund–Garanti
2024-05-15

Johan Eriksson är programledaren som får Grönlandsparken i Malung att lyfta

Dansbandssidan.com ringde upp Johan Eriksson som är en känd profil i dansbandsbranschen och som många av er känner igen som konferencier & programledare på Dansbandsveckan i Malung. Sommaren är hektisk för Johan. Här nedanför kan du läsa lite om vad som komma skall för Johans del under sommaren 2024 och framåt. Johan är en oerhört skicklig programledare & musiker som gör ett enormt arbete under veckan och då är det jobb från tidig morgon och sent in på småtimmarna för att allt ska bli så bra som möjligt under veckan. Detta gör han tillsammans med Hanne Börjesson och teamet för Dansbandsveckan. Bandet som kompar alla artister är Partypolarna.Hur ser sommaren 2024 ut för dig?

Det är fullbokat för min del hela sommaren och jag är bland annat programledare för en visfestival utanför Arvika. Jag har mycket spelningar med Partypolarna. Jag kommer även spela i Sälen & Leksand en hel del under sommaren. Dessutom en hel del andra spelningar på bröllop, festivaler m.m.


Du gör mycket jobb för Dansbandsveckan i Malung, Kan du berätta mer om din roll där under veckan.Där jobbar jag som programledare under veckan i Grönlandsparken. min sidekick under denna vecka är ingen mindre än Hanna Börjesson. Det är verkligen fullt ös under hela denna vecka och detta ser vi alla framemot igen.Du har varit en del av plattan med Donnez och skrivit huvudspåret? Berätta mer om det.Andreas i Sannex gav mig tips om hur man skriver en dansbandslåt efter mitt första år på Dansbandsveckan. Jag fick givetvis mersmak och har nu skrivit en hel del melodier& texter på senare tid. Bland annat har jag skrivit titelspåret till succéalbumet "Hole in one” med Donnez.  Jag skrev låten under den digitala Dansbandsveckan när Donnez spelade och sen tog det några år innan Donne frågade mig om inte jag hade någon låt att skicka in till Melodifestivalen och då kom denna låt upp. Oerhört skoj att få med låten på deras album. 20 låtar ligger på tur till olika band som jag har skrivit. Bl.a till Sannex, Fernandoz, Martinez, Casanovas, PH:s m.fl.
Vad är det bästa med dansbandsmusik?Det är varierat och texterna har stor betydelse.


Det känns som att dansen och publiken hittat ut igen säger Johan och det är oerhört glädjande för både band & arrangörer. Han berättar även att allt fler dansband börjar höra av sig till honom för att få nyskrivna låtar och det är jätteskoj. Johan har även åkt på turné i Sverige sedan börja på 90-talet med Partypolarna. Bandet firar 30 år under 2024 och han berättar även att han har  turnerat med Kenneth Gärdestad från 2007 och fram tills han gick bort.

Till sist hälsar Johan alla mycket varmt välkomna till Dansbandsveckan i Malung 2024 - Vecka 29.


Johan Eriksson - Programledare - Låtskrivare - Egen företagare - artist.

Foto: Dansbandssidan.com

Foto: Dansbandssidan.com

Foto: Dansbandssidan.com

Foto: Dansbandssidan.com
< tillbaks till alla nyheter