Vinnare av Guldklave 2022
Nöjd Kund–Garanti
2024-03-13

Intervju med Sara Söderberg inför Dansbandsveckan i Överkalix 2024

Dansbandssidan ringde upp Sara Söderberg på Överkalix kommun för att ställa ett par frågor inför Dansbandsveckan 25-29 juni. Sara är ansvarig för denna vecka och det är otroligt mycket som skall fixas under flera månaders tid för att alla ska vara perfekt när det väl är dags. Christian på Dansbandssidan var med under hela veckan 2023 och kommer även att medverka 2 dagar under sommaren 2024 för att sprida och förmedla detta budskap om dansmusik, glädje och miljö i Överkalix. Nedanför kan ni ta del av lite frågor som Christian ställde till Sara.

Ni arrangerade för första gången en dansbandsvecka 2023 i Överkalix, hur nöjda var ni med denna vecka?

Vi var väldigt nöjda, den gick över förväntan. Det kom mycket folk och alla var väldigt glada och positiva. Det spred ett skimmer av glädje över hela Överkalix.

Vad var det som fick er att dra igång ett sådant här stort projekt från början?

Det var Magnus Ek som kom med denna idé 2022. Magnus äger Allsåklubben där en av dansbanorna ligger precis utanför Överkalix.

Vad för nyheter kommer ni att erbjuda under årets vecka?

Till att börja med så är det fler dansband som spelar i år, sen blir det BarraBazz som spelar på hotellet alla dagar. Vi kommer att ha musik utomhus på dagen på Brännvalls Café, & tanken är att det ska vara musik varje dag mitt på dagen.

Ni lyssnade på en hel del goda råd både från dansgäster, dansbanden och även från Dansbandssidan, vilka av dessa råd har ni tagit tillvara på?

Jag har lyssnat och fört vidare många av dessa önskemål så att det förhoppningsvis kommer lösa sig. Bussarna kommer gå oftare till dom 3 olika dansställena enligt mångas önskemål.

Hur mycket dansgäster/publik räknar ni med besöker årets upplaga av denna vecka?

Vi hoppas på att det ska bli dubbelt så mycket än förra året 2500-3000 köpta biljetter.

Danzbanderz kommer avsluta hela veckan på finalkvällen genom att uppträda som sista akt på Brännabergets Festplats, hur fick ni reda på att Danzbanderz fanns?

Det var Jonas på Brännaberget som kom med idén och vi ville ha något sticker ut och som lockar en yngre publik.

Vad skulle du säga är det bästa med Överkalix?

Jag skulle säga i det här sammanhanget, dom otroligt vackra platserna där dom 3 dansbanorna ligger.

Folkets Hus i centrum, Allsåklubben & Brännabergets Festplats är 3 dansbanor under veckan för dansarna, men ni har infört ett 4:e ställe - Grand Arctic Resort. Berätta mer om det?

BarraBazz kommer att spela på eftermiddagen på hotellet innan danserna drar igång på kvällarna.

Danskurser, en mängd olika aktiviteter samt givetvis dans varje kväll, vad erbjuder ni mer under veckan som du gärna vill lyfta fram?

Vi håller än på att planera mer aktiviteter och det är inte riktigt klart ännu. Det som är typiskt för Överkalix, det är sådana aktiviteter vi vill ta in.

Nu återstår 103 dagar innan Dansbandsveckan i Överkalix, vad vill du hälsa alla följare till Dansbandssidan med dessa avslutande ord?

Jag vill hälsa dom härligt välkomna till Överkalix Dansbandsvecka och dans under midnattsolen.  

För att få all info ni behöver om denna vecka samt förköp av veckopass m.m så klickar ni här!

Foto: Dansbandssidan.com
Foto: Dansbandssidan.com
Foto: Dansbandssidan.com

Foto: Dansbandssidan.com

< tillbaks till alla nyheter