Vinnare av Guldklave 2022
Nöjd Kund–Garanti
2021-04-13

Intervju med Linus från PH:s

Dansbandssidan ville fråga Linus från dansbandet Ph:s om hur läget är under pandemin för bandet och vad han själv sysslat med i dessa tider. Linus fyller 29 år under 2021 och har varit aktiv i dansbandsbranschen i 10 år, hans roll i bandet är att spela klaviatur och dessutom sjunger han gudomligt bra.

Ännu en helg har precis passerats då du normalt sätt skulle varit ute och spelat och levererat härlig musik tillsammans med PHs, vad har du gjort istället under den gångna helgen?

Jag har umgåtts med vänner & bekanta samt spelat paddel.

Har ni i bandet producerat någon ny musik undet pandemin?

Jajamensan, vi har släppt 3 melodier som alla finns på Spotify. Det är 3 covers med våran egna version & touch. Vi har en skiva på gång och tanken är att den ska släppas under 2021.

Hur ser du på framtiden för dansbandsbranschen, tror du allt kommer bli som tidigare innan Covid 19 slog till?

Jag hoppas och tror att det kommer att bli som innan om inte bättre, jag ser positivt framåt helt enkelt.

Ph:s som du spelar med i normala fall hur tänker ni kring framtiden, kommer ni att vänta ut och sedan köra på för fullt när det blir dags?

Bandet är spelsugna till tusan och vi kommer verkligen att bjuda upp till dans när tillfälle kommer, dessutom ett nytt album på gång som jag nämnde tidigare.

Hur mycket längtar du att få sätta dig i turnébussen för att åka ut och glädja dansare och publik ute på spelningar?

Det är något alldeles speciellt att få träffa publiken, samt gemenskapen med bandet ute på turné. Det sociala livet på turné saknar man enormt mycket.

Kommer ni köra någon livesändning framöver?

Inget är spikat för tillfället men bandet håller ögonen öppna.

Tror du helt & hållet på digitala livesändningar efter pandemin som ett kompelement till vanliga spelningar?

Javisst, men kan kommer aldrig kunna ersätta livespelningar ute på dans med vanliga streams på nätet, men absolut att man kan komplettera.

Bandet har samarbetat med UBSS, som är Sveriges största dansklubb där dom har haft några av deras tävlingsdansare med i tidigare livesändningar, deras samarbete fortsätter även framöver. Ph:s har även spelat in lite videos som kommer att släppas framöver på Facebook med olika melodier. Deras turnébuss är ute och luftas då och då och är helt enkelt redo för turné när det nu blir dags.

Linus ställde om och öppnade en sommarbutiken och denna kommer att vara öppen från början på juni, i orten Norrskedika där hittar ni butiken. Även fans till bandet har besökt butiken förra sommaren för att handla men även samtala. Linus jobbar även med öl/whiskey mässa, den ligger i Uppsala, men just nu ligger den på is med tanke på pandemin, det är en extra inkomstkälla som ger extra möjligheter i framtiden.

Besök gärna deras sociala medier som ni bland annat finner på Facebook genom att klicka här.

< tillbaks till alla nyheter