Vinnare av Guldklave 2022
Nöjd Kund–Garanti
2023-10-10

Hans sista spelning med Stensons var 2017 - Detta gör Roger Olsson idag

Det har gått nästan 6 år sedan dansbandet Stensons gjorde sin sista spelning, den 30/1 2017 var Dansbandssidan.com på plats på Sundspärlan i Helsingborg för att vara med och dokumentera bandets sista spelning. Detta inslag handlar om efter tiden i dansmusikens spår och vad Roger Olsson numera gör idag, Roger var sångare i bandet med sin speciella och unika sångröst utöver att han även spelade dragspel & keyboard. Nämnas bör göras att Roger började sin musikaliska karriär i dansbandet Christina Lindbergs, sedan blev det Stensons och till sist blev det dansbandet Skåningarna.

Dansbandssidan kontaktade Roger för att ställa lite frågor och dessa kan ni ta del av här nedanför.
Som jag nämnde ovanför så har det gått snart 6 år sedan du stod på scen tillsammans med killarna i Stensons då ni gjorde eran sista spelning, min fråga är vad du gör idag?

-Idag arbetar jag som optiker i min egen butik uppe i Ljungby. Jag läste till optiker 2012-2015, tänkte att det var bra att ha något i bagaget den dagen man skulle lägga av med spelandet.Hur kom det sig att Stensons egentligen valde att sluta med dansmusiken?

-Ja, varför? Har nog inget bra svar på det. Vi hade bra med spelningar och bra med folk ute på danserna.


Om du blickar tillbaka på alla år som du varit aktiv i denna bransch vad skulle du säga att du saknar som mest?

-Jag kan väl känna att jag saknar gemenskapen man bygger upp i bandet samt alla härliga människor man träffar runt om i Sverige på alla olika dansställen.

Det jag saknar minst är väl alla mil man lägger på vägarna.


Frågan många ställer sig, kommer Stensons nån gång att göra en återkomst?

-Man ska aldrig säga aldrig, för rätt vad det är så får man ett ryck och kanske startar upp Stensons igen :-DMusiken måste väl ändå finnas inom dig på ett eller annat sätt även om du har ett annat jobb idag, spelar du och håller igång hemma på något sätt via din fritid?

-Musiken finns alltid med på ett eller annat sätt, antingen i lurarna på gymmet eller så sitter jag och klinkar på min flygel där hemma.Vad tror du måste ske för att än fler ska gå ut på dans? Samt hur man ska locka en yngre publik på en bredare front att gå ut på dans?

-Det är en väldigt svår fråga! Tyvärr så kom ju pandemin och drog undan benen på alla orkestrar under nästan 2år. Folk började att hitta nya intressen.

Sedan har vi haft en tråkig utveckling med Sveriges ekonomi vilket har gjort att folk håller hårdare i plånboken och inte går ut kanske lika ofta utan väljer vilka band som de vill åka på. För att få ut de yngre krävs mer dans i skolorna, låt barn känna på hur kul det är med att dansa och vilken gemenskap det ger. Sedan har vi ju även det att dans ger bra motion för alla åldrar.

Det hade inte varit fel med något tv program som fokuserar lite mer på dansband och dansmusik för att sprida det till alla åldrar.Trots att bandet inte finns längre så har ni närmare 14.000 lyssnare i månaden på Spotify & eran musik sprids hela tiden på ett eller annat sätt, det måste väl ändå betyda något för dig?


-Ja visst gör det! Det värmer i hjärtat att vår musik fortfarande kan dra så många lyssnare varje månad trots att vi inte spelat en ton ute sedan januari 2017.Till sist Roger, tack för att jag fick göra denna korta intervju med dig. Sista frågan, kommer vi att få se dig nån gång framöver vare sig det gäller att spela och sjunga i ett dansband eller som soloartist?

-Som jag sa tidigare, man vet aldrig 😃 plötsligt händer det …

Foto: Jessica Jessa Jansson
< tillbaks till alla nyheter