Vinnare av Guldklave 2022
Nöjd Kund–Garanti
2023-10-04

Han har fått 13 Platina & 37 Guldskivor som producent och låtskrivare

Det skrivs om väldigt många olika saker i dansbandsbranschen men nästan aldrig om dom som gör ett stort jobb beträffande att skriva texter och producera all dansmusik. Här nedan får ni lära känna en av Sveriges största producenter & låtskrivare.

Bakom varje dansband finns det någon som arrangerar och producerar deras inspelningar. Det är naturligtvis inget som publiken som lyssnar på bandens inspelningar i allmänhet känner till. Det behöver man självklart inte veta något om, det viktiga är att man gillar dansbanden och deras musik. Ibland kan det dock vara viktigt att lyfta fram de som ser till att det blir musik som kan läggas ut på Spotify bland annat.

Martin Klaman är en av de som har producerat många av våra största dansband under en längre tid. Lasse Stefanz har Martin haft den stora äran att jobba med under de senaste tio åren, det har blivit en rad platina- och guldplattor. Fernandoz är ett annat band som har fått stora framgångar på senare tid, på Guldklavegalan i somras kammade de hem flera utmärkelser, bland annat Årets platta signerad Klaman. Flamingokvintetten tog hem årets Grammis i dansbandskategorin, med plattan ”Jag lyfter på hatten” producerad av Martin. Donnez platta ”Skön Style” är mixad av Klaman. Vidare kan nämnas produktioner av Matz Bladhs, Towe Widerberg, Charlotta Widerberg, Danzbanderz, Micke Ahlgrens, Pia Pihlgrens, Bagage, Sannex, Holidays, Sten&Stanley, Henrik Åberg, Thomas Enroth, Anne Nördsti, Tom Håkans, Tomas Fantz med flera. Martin Klaman har fått 13 platinaskivor & 37 guldskivor som producent och låtskrivare.

Martin är även aktiv som låtskrivare till de största dansbanden och har medverkat sex gånger som låtskrivare i Melodifestivalen.

Foto: Privat
< tillbaks till alla nyheter