Vinnare av Guldklave 2022
Nöjd Kund–Garanti
2023-10-02

Grattis Bertil 99 år idag - dans & kryssningar är hans stora intresse

Hurra, Hurra för Bertil Löfquist som fyller 99 år idag den 2:e oktober 2023 och är en av Dansbandssidans äldsta följare. Bertil har följt sidan sedan starten 2011 och hans stora intresse är att åka på kryssningar och dansa. Christian från Dansbandssidan fick några ord med Bertil såhär på hans högtidsdag och nedanför kan ni läsa om detta. Men innan dess vill jag nämna att jag fått den äran att träffa Bertil4-5 gånger ute på olika kryssningar och han är en underbar människa på alla sätt, som verkligen brinner för dans och dansbandsmusik.

När började du fatta intresse för att åka på kryssning och gå ut på dans?

- Bertil säger att förr i tiden gick han inte ut så ofta på dans och kryssningar, numera åker Bertil tillsammans med en god vän som är en hjälpande hand på dessa resor. Bertil säger att hans fru gick bort 2012, vi var gifta i 63 år. Det var efter att min fru gick bort som jag började åka på kryssningar med Birka & Cinderella. Ett av dom dansband han träffade första gången var favoriterna Callinaz.

När började du att dansa? 

- Vid 12 års åldern började jag att dansa & såhär 87 år senare säger Bertil att han oftast är sist att lämna danslokalen.

Hur många kryssningar har det blivit med Birka & Cinderella? 

- Jag har försökt att åka cirka 2 gånger i månaden i 12 års tid så det har blivit en hel del resor.

Vad är det bästa med att åka på kryssning?

- Att träffa vänner, musiken & dansen och det sociala med att snacka med folk och helt enkelt koppla av och njuta lite grann. Bertil gillar att klä upp sig när han är ute på olika evenemang och det är en stor grej för honom.

Hur är hälsan idag?

- Han mår bra säger han, och alla värden är bra och dessa värden är som en 60 - 70 åring säger läkarna. Jag tar en dag i taget och njuter av stunderna dag för dag. Det enda är väl att synen har försämrats något.

Du har ett par favorit dansband som du gillar extra mycket, vilka är dessa? 

- Callinaz, Martinez & Drifters som tyvärr inte spelar längre. Men jag är ute på många fler dansband.

Hur ska du fira din 99 års dag?

Jag ska åka med Cinderella nu på onsdag då Xplays & Blender spelar och detta ser jag oerhört mycket framemot. Patrik Rasmussen som är sångare i Xplays träffade jag ofta då han jobbade på Birka tidigare.

Hur ser ditt familjeliv ut idag? 

- Jag har 2 barn och 7 barnbarn, 16 barn barns barn samt 2 barnbarns barn i 5:e generationen. Jag är lyckligt lottad med min stora familj.

Nästa år fyller du 100 år? Har du tänkt något på denna dag? 

- Nej, jag tar en dag i taget och ser framemot kryssningen nu på onsdag och sedan att få fira ännu en jul.

Stort Grattis Bertil och hoppas du får en underbar dag önskar Christian med alla följare på Dansbandssidan.com.

< tillbaks till alla nyheter