Vinnare av Guldklave 2022
Nöjd Kund–Garanti
2023-02-03

Golvets kungar "Donnez" släpper nytt album och firar med omfattande dansbandsturné runt om i norden 2023

Dansbandet Donnez släpper nytt album den 28 april och ger sig ut på turné i hela Norden. Först ut är nya låten "Golvets kung" ett första smakprov från kommande albumet "Skön style"!

Lyssna på Donnez "Golvets kung" (Spotify): Klicka här...
Parallellt släpps musikvideon (YouTube): Se den här...

Donnez slog igenom stort och blev ett med svenska folket i SVT:s Dansbandskampen 2010 och de satte ett så starkt avtryck att de blev ett av Sveriges mest populära dansband och golvets kungar. Nu är bandet större än någonsin med en fanskara runt om i hela Norden, med över 150 spelningar bokade i år och medverkar även live i sjuan "Bingolotto" den 1 april.

Donnez är ett av Sveriges flitigaste turnerande dansband med mängder av publikrekord genom åren. Grammisnominerade för albumet ”Alla dar i veckan" 2021 (4:e nomineringen). Vunnit tre guldklavar. Medverkade i SVT:s succéprogram "Dansbandskampen" (2010) och synts återkommande i TV som; TV4 Nyhetsmorgon, Bingolotto, SVT Landet Runt och SVT Nyheterna m.fl.

Senaste albumet ”Alla dar i veckan” släpptes 2021 och tog sig upp på den svenska topplistan. Inte ”bara” på försäljningslistan där bandet varit i topp med tidigare album också utan även på den totala listan som inkluderar streaming. En bragd att slå sig in bland alla storstreamande artister. Nya albumet "Skön style" släpps den 28 april 2023 och första smakprovet är singeln "Golvets kung".

Donnez består idag av bandetskapellmästare Donald "Donne" Laitila påsång, klaviatur och dragspel, Andy Ekenmopå sång och trummor, Max Lindqvist pågitarr, Daniel "Putte" Högå Thofvesson påsaxofon och klaviatur och Johannes Wärnpå bas.

Donnez är stora även på socialamedier och gjorde flest livestreamadelive-sändningar under pandemin med miljoner visningar, vilket resulterade i att de tilldelades ett specialpris vid "Guldklavegalan" 2022.

Singelrelease "Golvets kung" den 3 februari.
Sjuan "Bingolotto" den 1 april.
Albumrelease "Skön style" den 28 april.
Releaseparty "Donnezfesten" den 30 april på Sundspärlan i Helsingborg.

< tillbaks till alla nyheter