Vinnare av Guldklave 2022
Nöjd Kund–Garanti
2021-11-30

Foxie – modernbandet som går sin egen väg

Långt svunna är tiderna då dansbandsmusik stöptes i en och samma form, och det är svårt att förneka att just variationen och breddandet av genren varit någonting annat än framgångsrik.

Inte minst kan man tala om framgångssaga när allt fler fötter hittar in till parkerna och allt fler vågar komma ut ur sin musikaliska garderob i förmån för sin nyfunna dansbandskärlek. Kanske låter det dramatiskt, men för ett band som ständigt nosar i ytterkanterna för vad som är möjligt är det ingenting annat än en förträfflig sanning.

Foxie etablerades 2015 och har sedan dess gjort en svindlande resa. Det som tydligaste utmärker den tycks dock vara hur de lyckats profilera sig alltmer för varje år. Idag är de ett av de mest tydligt nischade banden i branschen. Kanske på grund av den stora kärlek och spelglädje som finns för stilen, kanske på grund av lyhördheten gentemot publiken. För även om det genuint finns en passion för musiken i Foxie så tycks stilen ha formats utifrån ett slags konsensus med den ständigt återvändande publiken.

Att gå i redan uttrampade spår tycks med andra ord inte locka det rock- och fox-inspirerade bandet. Men även om repertoaren är nischad kan man ingenting annat säga än att den också är bred. Dock finns det alltid en tydligt röd Foxie-tråd som löper igenom hela spelningen. Publiken kan därmed känna igen sig i sina både favoritlåtar – liksom i bandet de längtat efter att återse.

Vi är Foxie: 

Jörgen Rhodén-  SÅNG, GITARR

Tomas Ericsson- BAS, KÖR

Thomas Wennerström- GITARR, KÖR, SÅNG

Rickard Johnsson - TRUMMOR, KÖR

Följ bandet på Facebook & Instagram eller kolla in deras hemsida här!

Presfoto / Foxie.se
< tillbaks till alla nyheter