Vinnare av Guldklave 2022
Nöjd Kund–Garanti
2021-10-07

Förbeställ boken om - Prinsessor och Drottningar Birka Line 1971–2021

Nedanför är en beskrivning av boken, vill man beställa den så bifogar jag länk här

https://birkaboken.com/

I november 1971 revolutionerar tre modiga entreprenörer passagerartrafiken på Östersjön genom att inleda en helt ny typ av kryssningstrafik mellan Stockholm och Mariehamn. Men redan efter tre år är konkursen nära, vänner blir fiender och grundarna är på väg att tappa kontrollen över sin egen skapelse.

”Prinsessor och Drottningar” berättar den halsbrytande historien om hur Birka Line under 49 år upplever högre toppar, djupare dalar och mer dramatik än något annat rederi. Den skildrar allt från det vilda festandet ombord på 1970-talet till dramatiska varvskonkurser, kapningsförsök och hur pandemin 2020 till slut får allt att kollapsa.

Boken bygger på ett stort antal intervjuer och skriftliga källor, men är skriven som en riktig bladvändare som skänker nytt liv åt ett av vårt tids mest fascinerande rederier.

Om författaren: Fredrik Rosenqvist har jobbat som ekonomijournalist i över tio år, är filosofie doktor i ekonomisk historia och har tidigare gett ut ett flertal böcker. Han är född och uppvuxen i Mariehamn på Åland.

< tillbaks till alla nyheter