Vinnare av Guldklave 2022
Nöjd Kund–Garanti
2021-05-12

Fiskmåzkvintetten - det nya dansbandet från Varberg

Visserligen startade bandet 2020 men för mig och många andra är dom helt nya, därav frågade jag bandet om dom inte ville presentera sig lite närmare med information om vilka dom är och varför det blev Fiskmåzkvintetten och det nya dansbandet. Ta del av information nedanför och följ gärna bandet på sociala medier. Ni kan även höra deras nya singel på Spotify. / Christian på Dansbandssidan.com

Fiskmåzkvintetten - Info:

Genre: Dansband

Ort: Bua (Varbergs kommun, Halland)

Start: 2020 (höst)

Medlemmar i orkestern:

Gitarr och sång: Johnny-Zven-Inge

Gitarr: Jan-Krizter

Basgitarr: Henrik-Bertil

Trummor: Gunnar-Maxz

Klaviatur och saxofon: Emil-Tobiaz

Bakgrundshistoria:

Vi drog igång som ett projekt för skojs skull i höstas (2020). Multiinstrumentalisten Tobias Persson hade under en längre tid velat genomföra en spelning med enbart dansbandcovers och samla bygden för en kväll. Hans dåvarande coverband "Current Past" med hårdrock och punk som fokus låg på is. Vännen och basisten Henrik Fransson från samma band tyckte att tillfället var perfekt för nya utmaningar. Idéen presenterades för bandets två andra medlemmar, gitarristen Krister Svahn och trummisen samt sångaren Timmy Byhlin. Alla tyckte projektet lät intressant och efter någon vecka anslöt lokala trubaduren Johnny Johansson på sång och gitarr.

Johnny blev ett starkt tillskott med sin långa musikaliska erfarenhet från tiden med lokala bandet Squash (aktiva från 70-talet fram till 90-talet).

I vår replokal började strax toner från alster av Schytts, Jigs, Max Fenders m.m. att eka bland affischerna på band som AC/DC, KISS, Iron Maiden och Motörhead. Det var ovant men riktigt roligt! Tanken var att repa inför en spelning. En kväll, thats it. Men redan efter första repet kände många av oss att detta kunde bli början på något större och att fler spelningar hade varit roliga att planera in. I och med det ändrade målet för projektet valde Timmy att hoppa av och ersattes istället av Max Krook på trummor.

Under vintern och våren har vi väntat ut pandemin och lagt upp klipp på spontant inspelade covers från replokalen.

Själva dansbandsmusiken har växt som genre hos många av oss som i vanliga fall föredrar rock och punk. Vi har till och med börjat skriva eget dansbandsmaterial, det trodde vi nog aldrig. Med rötterna i rocken och punken tror vi att detta hörs i vår musik och bidrar till en svängig ljudbild. Målet är nu att släppa ytterligare en låt till sommaren och att förhoppningsvis få möta publiken live snart!

Övrigt:

Artistnamnen har bildats genom ihopslagningar av våra mellannamn.

Vi brinner lite extra för 70-talets dansbandsmusik med band som Schytts, Jigs, Max Fenders och Flamingokvintetten.

Bandnamnet är en liten flirt med Flamingokvintetten och har en lokal förankring då vi är från fiskeläget Bua där fiskmåsar är vardag.

Kläderna är inspirerade av 70-talets så kallade fantasikostymer och består av orange skjorta, vita byxor med orange utsvängning samt vita platåskor.

Länkar
Spotify: https://open.spotify.com/album/3EX7wMbe4lrOEEYFfa11hL...
Facebook: https://www.facebook.com/fiskmazkvintetten
Instagram: https://www.instagram.com/fiskmazkvintetten
Kontakt: Facebook eller Instagram.

< tillbaks till alla nyheter