Vinnare av Guldklave 2022
Nöjd Kund–Garanti
2022-01-23

Finska dansbandet Hyksoz fick full pott av juryn i Talang Sverige

I fredagens program i Talang fick man för ovanlighetens skull se ett dansband medverka och dessutom fick dom full pott av juryn och har nu chansen att nå en semifinal. Jag blev väldigt nyfiken och kontaktade bandet för att få lite mer information om vilka dom är.

Hyksoz är ett finskt dansband med medlemmar från huvudsakligen svenskspråkiga delar av Finland. Framförallt utmärker sig frontfigurerna Hykso, Jarmo och Pekka som turas om att sjunga. Sedan 2018 har bandet genom managern Bengt-Arne Bengtsson etablerat sig i studentkretsar och har nu Lund som sin bas. Bandets diskografi innehåller två CD-skivor med hits som ”Pekkas mamma”, ”På kanelen i Karelen” och ”Inga björnar på Åland”.


Det var faktiskt inte vår avsikt från början att vara med i Talang men efter att ha spelat för studenter i Lund spred sig ordet till produktionsbolaget som frågade om vi ville medverka! Det såg vi som ett roligt tillfälle att sprida vår finländska dansbandsmusik. Bandet säger att dom siktar på att bjuda upp till dans så fort läget blivit bättre angående pandemin och planer smids redan för 2022 och framåt.

Hyksoz har fått fyra ”ja” från juryn men det innebär inte att dom är i semifinal! Juryn kommer att ha en slutgallring under avsnitt 7 där de väljer alla semifinalister. Hyksoz håller tummar och tår att de väljer dom!

(Vill man följa Hyksoz framfart på sociala medier så finns dom på Instagram, Spotify, Facebook & Youtube)

Foto: TV4/Gustav Hallén.

Foto: TV4/Gustav Hallén.

Foto: TV4/Gustav Hallén.
< tillbaks till alla nyheter