Vinnare av Guldklave 2022
Nöjd Kund–Garanti
2020-11-29

En kväll med dansbandet Soundex

En dag i början av november 2020 blev jag inbjuden av dansbandet Soundex från Görslöv i Skåne, jag ville veta lite mer om bandet och samtidigt fick vi en stund för lite middag, fika och samtal. Ett gäng härliga musiker som verkligen har ambitioner på att driva Soundex framåt och kunna bjuda danspublik på fin musik och underhållning. Nedanför kan ni ta del av lite information om bandet. Jag vill rikta ett stort tack för att jag fick komma på ett mini reportage i dessa tider.

Soundex – Bandet med visioner

Soundex är ett nystartat band som började som en duo, men dem märkte ganska snabbt att dem ville vara ett komplett band. Bandets två första medlemmar var Kapellmästarinnan Mariana Nilsson som även är bandets frontsångerska, och gitarristen Paul Borg. När dem  väl hade bestämt sig för att utöka orkestern så blev bandets tredje medlem Patrik Andersson som trakterar keyboard och dragspel,  och sen i rask takt började Daniel Andersson på trummor, och  sist in i gänget kom Leo Paulsen som är bandets sologitarrist. Grabbarna i bandet är musiker som spelat i andra dansband genom åren.

Eftersom det i dagsläget inte går att spela upp till dans, så är det mycket fix och trix med låtar och ljud samt att repa in en dansvänlig repertoar så dem kan vara spelklara när allt återgår till det normala.

Det som annars händer härnäst är att  Soundex inom kort kommer spela in sin första låt, en låt som är skriven av Tom Håkans och Patrik Hjort. Nu hoppas Soundex att på ett eller annat sätt möta danspubliken när Covid 19 är över.

Följ gärna bandet på Facebook & Instgram för mer information om vad som komma skall framöver.

/ Christian på Dansbandssidan.com

< tillbaks till alla nyheter