Vinnare av Guldklave 2022
Nöjd Kund–Garanti
2022-06-13

En danskväll med Carisma på Molpe Paviljongen i Österbotten / Finland

En danskväll med Carisma på Molpe Paviljongen i Österbotten / Finland.

Dansbandet bjöd över Dansbandssidan.com för att sprida deras musik, göra intervjuer och helt enkelt få fler att upptäcka Carisma. Detta var mitt 4:e reportage om Carisma och denna gång fick jag uppleva ett helt nytt dansställe för min del men även många av Dansbandssidans följare. Under dryga 30 timmar har jag gjort en hel del intervjuer med både bandet och arrangören och dessa finns på sociala medier för er som missat detta. Att vara med ett dansband från resans början till kvällens slut ger en bra inblick hur ett dansband lever under turné, spelningar, pauser m.m. Långa dagar, kvällar & nätter samt lite sömn är det som oftast men kärleken till dansmusiken & publiken övervinner det som ibland kan vara tufft. Killarna i bandet är genom trevliga, duktiga och bjuder verkligen på en dansbar & fin dansmusik. Bandet har en hel del spelningar både i Finland & Sverige och killarna jobbar dessutom på vardagarna men spelar så ofta dom bara kan. Vill man se deras spelschema så kan man förstås besöka deras hemsidan inkl sociala medier (Facebook, Instagram & TikTok för än mer info). Jag vill inte nämna detta mycket då det är obehagligt, men jag är ändå imponerade av Franz som sjunger dom flesta låtarna i bandet hur han levererar trots att han var med om en svår olycka med sin hand för 11 dagar sedan. Givetvis blir det inget gitarrspel på bra lång tid men sången och hans härliga röst räcker långt och väl, nu är vi där igen, (Kärleken till publiken och till dansmusiken övervinner det mesta när man har det som yrke). Det finns andra band som marknadsför stil & profil och det gör även jag åt dansbandet Carisma som för första gången kommer att spela på Dansbandsveckan i Malung (lördagen).

Bandet bildades 2011 & firade förra året 10 år som dansband. Framtiden för killarna ser ljus ut och detta var inte mitt sista reportage om Carisma.


Jag vill rikta ett stort tack till hela bandet för underbara timmar tillsammans med er samt till arrangören för Molpe Paviljongen. Lysande & strålande kväll helt enkelt.

En sak till - Hatten av för Entrépriset på endast 15 Euro. Under 30 år 8 Euro. Jag har tidigare skrivit om sänkt entrépris i Sverige och då har jag fått mothugg. Men kan Finland så varför kan inte Sverige? Banden i Finland är absolut inte sämre än dom Svenska banden. Med detta sagt har jag inte påstått att en entré ska kosta 15 Euro jämfört med snittpriset i Sverige som är 22 Euro eller 225:-.


Det här är medlemmarna i Carisma

Franz Nyman - Mats Ekblom - Fredrik Lönnqvist - Jan Enqvist - Frej Högdahl


Besök deras hemsida - www.carisma-music.com

För fler bilder, se Dansbandssidan.com på Facebook.

< tillbaks till alla nyheter