Vinnare av Guldklave 2022
Nöjd Kund–Garanti
2021-08-30

En danskryssning med Jive på M/S Rosella

En danskryssning med Jive på M/S Rosella 27/8 - 2021.

Dansbandssidan begav sig t/r i 18 timmar med buss & tåg för att göra ett reportage om dansbandet Jive och även mitt första besök på det härliga fartyget Rosella.

Vi ankom redan på torsdag eftermiddag för att i lugn och ro kunna förbereda allt inför fredagens spelning, alla instrument m.m skulle upp från bildäck och sedan hiss för att få allt på plats på scen. Grabbarna hade inte spelat på en ordinarie spelning sedan 18 månader pga pandemin och som såg verkligen framemot fredagens spelning.

Lite om min personliga uppfattning av det klassiska fartyget M/S Rosella som i runda slängar är 40 år gammalt men otroligt välvårdad och vacker. Som sjöman i 15 år så blev man lite som ett barn när man klev ombord på fartyget. Först och främst en otrolig och sammansvetsad besättning som dessutom är väldigt trevliga mot gäster och besökare, ordning och reda samt snyggt designad så man ändå får den klassiska känslan att man är på en färja. God mat och dryck samt en utomordentlig välsorterad taxfree. Trots pandemin så erbjuder fartyget Dans till dansband varannan vecka och utöver det lite andra aktiviteter ombord till välordnade restriktioner och eget ansvar. Jag tyckte fredagens kryssning med dans var klockren och allt var perfekt beträffande det nyss nämnda, handsprit och tillgång till munskydd fanns det gott om i varje vrå och våning, proffsigt och bra helt enkelt av M/S Rosella. Jag kände mig 100% trygg ombord på fartyget och upplevelsen vill jag göra om. Om man ska hitta något negativt så är det resan från Sthlm till Kapellskär som tar cirka 2 timmar med buss, då ska det tilläggas att det även finns direktbussar och inte som i mitt fall att man måste byta ett antal gånger för att ta sig från punkt A till B.

Danskvällen under fredagen blev en succé på Rosella med förväntansfulla dansare samt publik som var på plats för att lyssna till dansbandet Jive som levererade kanon bra trots att dom inte spelat en ordinarie spelning på 18 månader. Härliga melodier framförda av Torbjörn och Tony. Det har blivit många reportage om Jive under rådande "Pandemi" & bandet har gång på gång alltid levererat och visat hög klass på allt dom gör. Har ni inte lyssnat på deras senaste singel "400 SPÄNN" så finns det förstås på Spotify. Stefan som var kryssningsvärd under denna resa är väldigt enkelt och trevlig på alla sätt och vis, han är med på en av gruppbilderna längre ner på sidan för att som vill kolla in detta. Tack så hjärtligt till Stefan för bra service ombord samt att man verkligen kände sig välkommen på fartyget, det största tacket skall förstås dansbandet Jive ha, vi har alltid så trevligt när jag träffar killarna för olika inslag och reportage och detta är ett enkelt och proffsigt gäng att jobba tillsammans med. Ni följer förstås bandet på sociala medier för kommande spelningar som vi alla hoppas på att det blir. Jag kan redan nu berätta att som det ser ut spelar jive nästa gång den 17/12 på Rosella men innan dess väntar några andra dansband som ni kan ta del av nedanför.

10/9 Callinaz
24/9 Micke Ahlgrens
8/10 Titanix
5/11 Likes
19/11 Per-Håkans
17/12 Jive

Fler datum med olika dansband uppdateras förstås på Vikingline.se

Kolla gärna in ett par bilder nedanför från denna kryss. / Christian på Dansbandssidan.com

Foto:Dansbandssidan.com

Foto:Dansbandssidan.com

Foto:Dansbandssidan.com

Foto:Dansbandssidan.com

Foto:Dansbandssidan.com

Foto:Dansbandssidan.com

Foto:Dansbandssidan.com

Foto:Dansbandssidan.com

Foto:Dansbandssidan.com

Foto: Dansbandssidan.com

Foto: Dansbandssidan.com

Foto:Dansbandssidan.com

Foto: Dansbandssidan.com

Foto:Dansbandssidan.com
< tillbaks till alla nyheter