Vinnare av Guldklave 2022
Nöjd Kund–Garanti
2024-05-06

Elverum Caravanfestival blev en publiksuccé

För 6:e gången arrangerades Caravanfestivalen i Elverum som ligger i Norge. Dansbandssidan var på plats för 4:e gången för att göra ett reportage med filmer, bilder intervjuer och att helt enkelt sprida stämningen. En av helgens alla höjdpunkter var förstås Vikingarna som i fredags delade scen med Hanne Mette Band. Vikingarna är som Christer Sjögren sa ute på sin finaltur med enbart ett fåtal spelningar kvar innan bandet tackar för sig efter många fantastiska år. Det första stoppet gjordes här i Elverum och det blev en magisk kväll med oerhört mycket folk på plats som även kan ses via Dansbandssidans filmer på sociala medier.

Bandet har fortfarande en oerhört stor publik som följer dom och fick minst sagt valuta för pengarna, jag måste säga att detta var en otrolig bra spelning och framträdande. Christer Sjögren var på ett strålande humör tillsammans med sina bandkollegor och bjöd på hits efter hits till publikens stora förtjusning. Att Anders Engberg på senare tid tillkommit på saxofon gör absolut inte saken sämre, klockrent & imponerande helt enkelt. 90 minuter körde Vikingarna och publikens jubel i slutet samt allsång i låten ”Leende Guld Bruna Ögon” blev en mäktig avslutning.

Hanne Mette Band har en trogen publik och det är alltid full fart när bandet går på scen, det har blivit ett antal gånger som Dansbandssidan varit med på olika spelningar tillsammans med Hanne Mette och hennes bandmedlemmar. Otroligt trevligt gäng som är väldigt samspelta och bjuder på både fart och lugna melodier. Även under deras tid på scen var det oerhört bra tryck och mycket folk i tältet som är 1200 kvadratmeter stort.

En toppen kväll där gäster njöt och hade det trevligt. God mat och dryck fanns på plats samt Countrymusik i Låven Bar där Big Foot spelade samt Daniel Borge. Varma rekommendationer att lyssna på dessa duktiga musiker som verkligen brinner för Countrymusiken. Även Inger Lise Forsback gästade dessa killar, en väldigt duktig sångerska.

Arrangemanget i sin helhet var lysande och det erbjöd allt från mässa på dagen med olika utställare till auktion och strålande solsken under hela helgen. Bra service och artig personal som jobbade stenhårt för att alla skulle trivas denna helg.

Finalkvällen lördagen den 4:e maj blev minst lika trevlig med banden Rune Rudberg Band & Det Betales.

Först ut denna kväll var ”Det Betales” som var en ny bekantskap för min del, dom spelar cirka 90 % Beatels melodier varvat med lite ös och fart. Duktiga musiker som verkligen kan sin sak och en positiv överraskning helt klart. En 12 minuter film finns att se på Dansbandssidan på Facebook från deras framträdande. Ni kan följa dom på Facebook för att få reda på vart dom spelar m.m. Jag vill rekommendera er en danskväll till dessa härliga killar.

Rune Rudberg Band är ett oerhört populärt band som spelar country & dansbar musik. Det råder inga tvivel på att detta är ett av Norges populäraste band och Rune har fått till det igen trots 3 nya medlemmar. Det helt enkelt proffsiga och duktiga musiker som levererar tajt och svängning musik. Bra med publik och detta går även att se på sociala medier.

Helgens konferencier Kim Brandsnes gjorde ett lysande jobb och är som gjord för detta uppdrag utöver att han även var DJ och valde ut toppenmusik till allas glädje.

För att sammanfatta denna helg så säger jag - Ett lysande evenemang med Morten Bekkevoll som högst ansvarig och med sin personal som gjorde ett lysande jobb i helgen. Tack för allt och för denna gång. Ytterligare ett fint minne att lägga till.

#Norgedansar

Många fler bilder i 2 olika inlägg kommer ut på Facebooksidan från 17.30.
Foto: Dansbandssidan.com

Här nedanför kommer en gäng bilder tagna med mobilen.

< tillbaks till alla nyheter