Vinnare av Guldklave 2022
Nöjd Kund–Garanti
2023-05-10

Donnez på sommarturné - 60 spelningar på tre månader med nytt album

Donnez är ett av Sveriges mest flitigaste turnerande dansband med mängder av publikrekord genom åren. I sommar gör bandet en rekordturné med över 60 spelningar på tre månader runt om i Norden som sträcker sig över 60 dagar från maj till september 2023 med sig på turnén har de nya albumet "Skön style". Premiär för sommarturnén blir det den 1 juni i Folketspark, Åseda.


-Det kommer att bli en fantastisk sommar för oss och vi ser verkligen fram emot att spela för våra fans runt om i Norden. I juli är det nog rekord. Då har vi 21 spelningar på 31 dagar, säger Donne Laitila.


Turnéplan: klicka här...
Lyssna på Donnez nya album "Skön style" via
(Spotify): Klicka här...

Donnez är ett av Sveriges flitigaste turnerande dansband med mängder av publikrekord genom åren. Nya albumet "Skön style" släpptes den 28 april Grammisnominerade för albumet ”Alla dar i veckan" 2021 (4:e nomineringen). Vunnit tre guldklavar. Medverkade i SVT:s succéprogram "Dansbandskampen" (2010) och synts återkommande i TV som; TV4 Nyhetsmorgon, Bingolotto, SVT Landet Runt och SVT Nyheterna m.fl.

Bandet har legat etta på topplistan fyra gånger med de fem senaste albumen och är aktuella med sitt 14:e album "Skön Style" som släpptes den 28 april 2023. Med hits som "Golvets kung" och "Cheva 52" är det ingen tvekan om att detta album kommer att bli en sommarfavorit.


Donnez består idag av bandets kapellmästare Donald "Donne" Laitila på sång, klaviatur och dragspel, Andy Ekenmo på sång och trummor, Max Lindqvist på gitarr, Daniel "Putte" Högå Thofvesson på saxofon och klaviatur och Johannes Wärn på bas.

Donnez låtar streamar varje år ca 7 miljoner gånger och bandet är fortfarande ett av de band som säljer CD-skivor. Dessutom mycket merchandise. Deras stånd som byggs upp inför varje gig är välfyllt med allt från lakan med texten "En tiger i sängen" som givetvis är titeln på en av deras största hits, till ölsejdlar, tröjor, mössor, hattar, jackor och massor av andra saker.

Donnez, som består av unga musiker, är ett av de absolut mest eftertraktade och populära dansbanden i Sverige och har fått mycket uppmärksamhet för sin egen profil dansbandsgenren där de blandar modernare låtar med det klassiska dansbandssoundet. De tummar aldrig på att ge sina fans på det de vill ha.

- Vi är så stolta över att ha byggt upp en sådan lojal fanbase och att ha haft möjlighet att göra det vi älskar att göra i över 20 år nu, säger Donne Laitila.

Albumet "Skön style” släpptes den 28 april och nu är Donnez redo för dansgolven runt om i Norden under en svettig sommar. Precis som vanligt. Allt startar med den stora Donnezfesten på Sundspärlan i Helsingborg den 30 april.

Ytterligare info via: www.donnez.se

Albumrelease Donnez "Skön Style" den 28 april 2023.

< tillbaks till alla nyheter