Vinnare av Guldklave 2022
Nöjd Kund–Garanti
2024-01-11

Donald Laitila Lovén lever sin dröm med dansbandet Donnez

Donnez ett av Nordens största dansband och bildades år 2000. Det har hänt oerhört mycket för bandet genom årens gång, företagaren, frontmannen & kapellmästare Donald "Donne" Laitila Lovén brinner för sitt dansband och är oerhört stolt och glad över dom framgångar bandet har haft. Man kan helt enkelt kalla det för en framgångssaga som bara fortsätter och fortsätter. Bandet är fullbokade hela 2024 och även nästintill 2025, dom släpper ny musik ett par gånger om året och bygger hela tiden för framtiden med det senaste vad det gäller ljud & ljus samt scenkläder, turnébuss o.s.v. Christian på Dansbandssidan kontaktade Donne för att komma närmare honom och hans enorma driv kring Donnez.

Du har ett enormt driv Donne vad det gäller allting kring bandet, det vill säga allt från din personal till butik, reklam, scenkläder, fakturor, kontor, planering o.s.v. Hur orkar du? Vad får dig att öka tempot ännu mer hela tiden?

Jag är uppväxt i en företagsfamilj, och sen har jag spelat fotboll innan på rätt hög nivå och därav har man alltid haft en press att leverera och prestera.

Du är väldigt mån om din personal att dom ska ha det bra, är det extra viktigt för dig Donne att alla i bandet ska få sin röst hörd och komma med förslag och olika idéer?

Ja det är det, alla får alltid tycka till och alla får vara involverade i bandet och allt runtomkring.

Vem väljer ut låtarna ni släpper på Spotify? Är det du Donne eller är det hela bandet?  

Alla får vara med och tycka till och lyssna, sen är det alltid någon som får ta det slutgiltiga beskedet vad som passar att släppa.

Vad är det som gör att ni har en så stor fanskara och drar så mycket folk ute på dans och olika evenemang?

Det är att vi håller det folkligt och enkelt, samtidigt som vi har mycket eget material.

Vad vill du säga är det största som hänt Donnez under årens gång?

Dansbandskampen, Guldklaven (Årets musiker 2019) samt samma år vann jag årets dragspelare, massa olika tv program. Samt att vi varit på turné med bandet i USA.

Hur många turnébussar har ni avverkat genom åren?

7 st turnébussar

Vad befinner sig Donnez om 20 år tror du?

Vi kommer befinna oss på dansbanan. Vi kör på sålänge man tycker det är roligt och allt rullar på så är det bara att leverera dansmusik till alla härliga dansare & publik.

Om vi pratar om dansen & publiken, vad tror du måste till rent generellt om vi får drömma om att uppnå publiksiffrorna som var en gång i tiden med mellan 1000-3000 dansare?

Media (Radio & TV) måste ta upp den här branschen än mer än vad dom gör, så att folket kommer ut, sen att momsen ska sänkas som underlättar för denna bransch.

Ni har fått 2 nya medlemmar i bandet, Fredrik Trängbjörk & Albin Fredriksson, hur har dom kommit in i bandet och hur tycker du att det funkar efter ett par spelningar?

Fantastiskt kul och killarna är unga och gör det kanon bra. Jag är oerhört nöjd.

Handen på hjärtat Donne, Melodifestivalen är väl något du drömmer om?

Vi är gärna med i Melodifestivalen om det är rätt låt.

Denna fråga har jag aldrig ställt öppet, men nu är det så dags, Dansbandssidan har följt och gjort många reportage och inslag om er genom årens gång, vad skulle du säga att Dansbandssidan har betytt för er som band och framförallt samarbetet under pandemin?

Helt avgörande för branschen framförallt under pandemin som gjorde att vi och många andra dansband & artister fick nya följare och ny danspublik.

Till sist, berätta några höjdpunkter som är på gång nu under 2024

Vi ska spela på En kväll i Juni i Ullared i sommar, Ekebofestivalen i Munka Ljungby samt på Dansbandsveckan i Malung. Sen har vi en hel del jobb även i Norge. Ny musik med oss är att vänta i april.

www.Donnez.se - Ni följer även bandet på sociala medier - Instagram, Spotify, Youtube, Facebook.

Donnez nya pressbild 2024
Foto: Dansbandssidan.com

< tillbaks till alla nyheter