Vinnare av Guldklave 2022
Nöjd Kund–Garanti
2022-07-28

Dansbandet Svänzons firar 50 år på scenen med 2 nya singlar samt en jubileumsspelning på Matfors Folkets Park

SVÄNZONS

Svänzons från Sundsvall, ett av Sveriges mest flitiga dansband bildades 1972. Under resan har man bl.a. gett ut åtta skivor, legat på Sverigetoppen i tolv veckor med låten ”Sommaren Är Här Igen”. Medverkat på Bingolotto, bubblat till Svensktoppen två gånger och deltagit i SVT:s program Dansbandskampen.

I år firar de 50 år på scenen med stora festligheter på Folkets Park i Matfors den 27 augusti. Uppställningen är originalet från 1972. Lagom till firandet släpper de två nya låtar tillsammans med artisten Danny Cooltmoore. 29 juli är det release på låten ”Kom Kom” som sedan följs upp den 12 augusti av låten ”Marita”.

Mer info om jubileumsfesten kommer nästa vecka. / Christian på Dansbandssidan.comDANNY COOLTMOORE

Danny Cooltmoore är en låtskrivare och artist född och uppväxt i Matfors utanför Sundsvall. DC valde från 1994 att inte vara en del av musikbranschen. From 17 februari 2018 är han tillbaka som låtskrivare och sångare tillsammans med bandet The Great Western Alarm, Första låten DC & GWA släppte den 17 augusti 2018 var Sundsvalls Öl och den klev snabbt upp på Spotify Charts Sverige Viral 50 listan och utmanade länge om en 1:a placering men placerade sig på en 2:a placering som bäst. På listan låg låten över 40 dagar.


14 juni släpptes låten "Don't Come Knocking on My Door" den gick direkt in på spotifylistan "Rockabilly Mania" och även på Spotify listan "Senaste nytt".

24 januari 2020 släpptes låten "Grabbarna På Stan" där bl.a. skådespelaren Leif Andreé medverkar. Den gick direkt in på listan "Svensk Punk".


Danny Cooltmoore släpper ny låt varannan fredag enligt en plan som är skriven fram till midsommar 2023.

< tillbaks till alla nyheter