Vinnare av Guldklave 2022
Nöjd Kund–Garanti
2024-04-09

Dansbandet Replay från Finland förstärker med unga krafter

Dansbandet Replay la ut lite nyheter på sociala medier tidigare i eftermiddags och Dansbandssidans kontaktade Tina Martin och frågade om hon ville berätta mer kring allt som varit och det som komma skall. Nedanför kan ni ta del av dessa nyheter och givetvis vill Dansbandssidan önska er all lycka med dom nya medlemmarna i bandet.

Dansbandet Replay fick ändra på övningsplanerna och ha ett "krismöte" efter att ha fått sorgebudet om Stig Marins plötsliga bortgång. Det var ett smått chockat sällskap som träffades hos Karl-Gustav (Kalle) Byskata. Kalle, Tina Martin och Kaj Holm träffades för att diskutera Replays framtid. Kenneth Marins som varit med i bakgrunden efter att han flyttat till Sverige var också med via telefon. Sällskapet funderade på orkesterns fortsättning, och vi kom snabbt överrens om att vi vill fortsätta spela.

För att citera Kalle: "Jag vill slut spel tå ja vill slut spel - int för att ja måst!" Sagt och gjort. När frågan om orkesterns fortsättning var löst, återstod ännu ett par problem. Det första problemet som skulle lösas var följande veckas spelning på ett av Viking Lines fartyg. Vi frågade ett partrummisar om inhopp, men de var upptagna på annat håll. Efter det blev det att fråga de andra Österbottniska orkestrarna.

Till all lycka hade en orkester möjlighet att åka i vårt ställe. Det andra problemet var att hitta en ny trumslagare, och det problemet löstes med att fråga Casper Holm om han ville vara med. Det ville han. Vi hade redan före jul haft en övning med Casper, medan Stig var sjukskriven efter en mindre operation, så vi visste hur han spelar. Casper ( 17 år ) har vuxit upp med dansbandsmusiken genom sin mamma och sin pappa. Casper har spelat trummor många år redan, trots sin ringa ålder. Bland annat har han studerat trumspel i Legato. För närvarande går han i gymnasiet i Petalax. "Jag tycker om all musik som spelas på riktiga instrument", säger han.Nyheterna om Replays fortsättning stannar inte med detta. Bandet utökas med Adrian Romar ( 17 år ) på keyboard. Adrian studerar inom elbranschen vid YA! Han brinner för dansbandsmusiken och blev glatt överraskad när Tina frågade om han ville komma med i Replay. Förutom att han är en hejare på piano, spelar han också både dragspel och saxofon. Dessutom kan han sjunga också!

Tina kom i kontakt med Adrian i ett helt annat sammanhang hösten 2023, och blev tagen av hans entusiasm. "Om Adrian står vid pianot, får jag i fortsättningen koncentrera mig på sången!", sägerhon. Beträffande spelningar så tar vi det lite lugnare den närmaste tiden. Det känns bra såhär i början när vi ska hitta samma våglängd på nytt.

Vi samlar scenvana på ett par privata spelningar innan vi åker till Överkalix och dansbandsveckan där för två spelningar 25-26.6. Vill man höra oss i Österbotten så är det Molpe den 20.7 som gäller. Då delar vi kvällen med Tommys.Replay berättar Tina Martin

Ni följer bandet på Facebook och hör deras musik via Spotify.

Fotot e taget av Ellen Martin
< tillbaks till alla nyheter