Vinnare av Guldklave 2022
Nöjd Kund–Garanti
2023-10-12

Dansbandet Högtryck laddar för skivsläpp och 30 års jubileum

Högtryck bildades hösten 1992 när Marcus Nordberg och Johan Lindholm började skissa på ett nytt dansband. Redan då var idén att ha en kvinnlig solist och frontfigur i bandet. Därav kontaktades Annika Karlsson som verkade som bandets sångerska under de första åren. 1998 steg Ramona Nordberg in som solist och har hållit stadigt i micken sen dess.

Allt sedan starten har inriktningen varit att skapa ”glad och dansant musik för en blandad publik”. Högtryck är ett deltidsband som mest håller till på Åland, Svenskfinland men även börjat ta sej mer och mer över på svenska sidan, b.l.a på dansbandsvecken i Malung har Högtryck nu medverkat i ett antal år och 2024 finner ni dom där 17 juli på bana 6. I flera år var bandet även flitiga och for ner till den populära restaurangen Playa del Sol på Gran Canaria.

Högtryck har gett ut två skivor tidigare och nu är det äntligen dags för ytterligare en. Även denna gång producerad & arrangerad av Tom Käldström & Kjell Lolax. Det nya albumet innehåller 15 låtar och går att köpa på plats den 11:e november på deras jubileumsdans, ni kan förstås samma dag höra albumet på Spotify.

Högtryck består år 2023 av: Ramona Nordberg, Marcus Nordberg, Randolph Reymers, Johan Lindholm.

Den 11 november är det dags att fira med en stor tillställning på Hotell Arkipelag på Åland.  Gratis inträde och nonstop dans tillsammans med kollegorna i Conny Henrix orkester.


Vi hoppas på en riktigt fin kväll tillsammans hälsar - Ramona, Marcus, Randolph och Johan.

Ni kan följa bandet via Facebook, Instagram samt lyssna på deras musik via Spotify.

Stort Grattis till era 30 år som dansband säger Dansbandssidan.com. Hoppas ni får en minnesvärd och härlig kväll den 11:e november.

Fotograf: Tinca Björke Tincart
< tillbaks till alla nyheter