Vinnare av Guldklave 2022
Nöjd Kund–Garanti
2024-01-13

Christina Lindberg ser framemot att möta publiken på Terjes Dansegalla

Det står nu klart att Christina Lindberg uppträder på Terjes Dansegalla för första gången, detta p.g.a att Kikki Danielsson behövde ställa in sin medverkan p.g.a sjukdom. På Gran Canaria blir det uppträdanden tillsammans med toppen artister från både Sverige & Norge.

Christina Lindberg har sjungit tillsammans med dansbandet Lasse Stefanz för många år sedan och slog igenom stort med låten ”De sista ljuva åren” som låg på Svensktoppen i hela 65 veckor från februari 1989 till 1990. Dessutom har hon haft ett eget dansband ”Christina Lindbergs orkester. Numera turnerar hon som soloartist. Dansbandssidan fick en intervju med Christina Lindberg och denna kan ni läsa nedanför.

Christina du ska alltså åka till Terjes Dansegalla nästa vecka, är det första gången du besöker Gran Canaria? Vad blev din reaktion när du fick förfrågan från Terje Utaker (Arrangör)?

Jag har varit i Puerto Rico på Gran Canaria innan men då var jag 16 år gammal, jag blev jätte glad, jag drömde mig bort någon dag innan om sol och värme och så ringer det på telefon med detta härliga besked.

Du fick hastigt ersätta Kikki Danielsson, ni båda har haft egna dansband och dessutom är ni  Countryartister så du kommer komplettera det bra under Dansegallan eller hur?

Ja det känner jag, Kikki betyder mycket för mig, det var en av dom första artisterna jag jobbade med när jag var 13 år. Jag lärde mig jätte mycket av Kikki samt att hon är jordnära och alltid väldigt snäll.

Vad ser du mest framemot under en Dansegallan på Gran Canaria?

Det är att få möta publiken och att stå på scen. Sen blir det plus i kanten att det är sol och värme.

Vad kommer du bjuda på under dessa dagar? Jag menar rent musikaliskt? Kommer det även bli någon duett med Lasse Sigfridsson? Jag såg att även Rune Rudberg ville sjunga en duett med dig, måste vara smickrande med härliga ord från kollegor?

Det är underbart, givetvis blir det duett med med Lasse Sigfridsson och även Rune Rudberg. Samt att jag även kommer sjunga någon av Kikki Danielssons låtar.

Har du någon ny musik på gång?

Ja det har jag, det ska spelas in nu i vår.

Bästa dansbandslåten enligt dig? Samt bästa countrylåten enligt dig?

Gråt inga tårar - Thorleifs

Country Roads - John Denver

Ni följer hela veckan på Terjes Dansegalla på Dansbandssidans alla sociala medier inkl hemsidan. Christian är på plats för intervjuer, uppträdanden, foto, filmer & mycket annat. För att köpa biljetter till Terjes Dansegalla som pågår mellan 21-27 januari så klickar ni in er på www.eventis.no.
Foto: Dansbandssidan.com

< tillbaks till alla nyheter