Vinnare av Guldklave 2022
Nöjd Kund–Garanti
2024-06-11

Carisma med fullspäckad sommar & 1:a plats på Vegatoppen i Finland

Nu när sommarsäsongen har startat för alla dansband fick jag en pratstund med kapellmästaren Mats Ekblom i Finlandssvenska dansbandet Carisma från Nykarleby.

Hur är läget för Carisma?

Jo, tack! Riktigt bra faktiskt. Sommarspelningarna startade för vår del senaste helg och nu rullar det på med spelningar varje helg under hela sommaren och en bit in på hösten också så vi kan inte klaga.

Var kommer ni bland annat att spela under sommaren?

Nu inkommande helg åker vi ner till Åland för två kvällar och då besöker vi faktiskt Restaurang Seagram på Föglö, och det ska bli skoj. Sen kör vi på med spelningar runtom i Österbotten och södra Finland och en hel del spelningar i Sverige, bland annat Täfteålogen, Bollsta, Moliden och givetvis Malung där vi spelar på avslutningskvällen på Bana 1. Sen blir det en sväng till Sverige i slutet på september också.

Ni släppte en ny singel för inte så länge sedan. Hur har den tagits emot bland danspubliken?

Det stämmer. Låten heter ” Varje gång jag hör ditt hjärta slå” och är skriven av Mats Larsson och Ulf Georgsson och vi släppte den i början på maj och den har tagits väldigt bra emot av danspubliken. Folk tycker att låten passar oss i Carisma och den spelas en del i radion också. Den finns också på Spotify för den som vi höra på den där och vi finns med på flera topplistor, t.ex. Vegatoppen på den Finlandssvenska radion där har vi legat etta nu i några veckor.

Avslutningsvis Mats. Har du något intressant att berätta om Carisma? Något nytt på gång?

I dagsläget har vi fullt upp med spelningar, men vi planerar att kanske släppa en ny singel så småningom. Sen har vi nog något intressant på gång till hösten, men det är bara planeringsstadiet ännu. Så vi ligger inte på latsidan.

Tack ska du Mats för denna pratstund och lycka till i sommar.

Tack ska du ha Christian och vi vill också passa på och önska alla följare av Dansbandssidan en riktigt fin sommar och kanske vi ses ute på någon dansplats i sommar.

< tillbaks till alla nyheter