Vinnare av Guldklave 2022
Nöjd Kund–Garanti
2024-03-01

Bugga in i helgen med Buggar Bert's fräscha twist på 'Unga & Fria' av Fröken Snusk!


Buggar Bert, kan du berätta för mig varför du valde att göra en buggversion av Fröken Snusks melodifestivalbidrag "Unga & Fria"?

Buggar Bert: Absolut! För det första älskar jag Melodifestivalen, det är som en årlig fest för musikälskare som mig själv. När jag hörde Fröken Snusks låt "Unga & Fria", kände jag att den redan hade den perfekta takten för en riktig buggfest. Jag såg chansen att ta en låt som redan hade en stark energi och ge den den där extra kicken av dansvänlighet. Dessutom, vem kan motstå att bugga till en låt med en sådan catchig refräng? För mig handlar det om att omfamna musikens bredd och sprida glädje genom att visa att allt går att bugga till.

Hej Buggar Bert! Tack så mycket för att du tar dig tid att prata med mig idag. Hur mår du?

Buggar Bert: Tack själv! Jag mår strålande, som alltid när jag har musiken vid min sida och dansgolvet under mina fötter!

Dansbandssidan: Det låter fantastiskt! Vi har hört så mycket om din buggkonst och hur du förvandlar varenda låt till en riktig buggfest. Kan du berätta för oss hur allt började?

Buggar Bert: Absolut! Jag brukade bugga runt i min mammas vardagsrum till tonerna av Elvis och Chuck Berry redan innan jag kunde gå ordentligt. Men det var när jag träffade min gamla bugglärare, en riktig bugglegendar, som min passion för dansen verkligen tog fart.

Dansbandssidan: Vilken inspirerande historia! Du verkar verkligen vara född för att bugga. Finns det några speciella stunder eller minnen från dina buggäventyr som du vill dela med dig av?

Buggar Bert: Oh, det finns så många! Men jag minns särskilt en gång när vi hade en spontan buggfest mitt på torget en kall vinterkväll. Musik från en liten bärbar högtalare, snöflingor som virvlade runt oss och glada människor som buggade i sina vinterjackor. Det var magi!

Dansbandssidan: Magi låter det verkligen som! Men berätta, Buggar Bert, vad är ditt hemliga recept för att bugga till alla typer av låtar?

Buggar Bert: Hemligt recept? Haha, det låter som om jag håller på att bugga till maten! Men om jag måste avslöja mina knep så skulle jag säga att det handlar om att lyssna på musiken med hjärtat och låta kroppen följa takten. Och alltid komma ihåg att skratta och ha kul på vägen!

Dansbandssidan: Visdomsord från den bästa buggaren i byn! Slutligen, har du några kända citat eller mottot som du lever efter?

Buggar Bert: Absolut! "Ingen låt är för svår att bugga till" är mitt favoritmotto, och jag försöker leva efter det varje dag. Sen har vi ju också "Varför dansa runt problemen när du kan bugga igenom dem?" och "Det finns inga felsteg, bara oväntade danssteg!" Det är väl några av mina bästa.

Dansbandssidan: Tack så mycket för den underhållande och inspirerande intervjun, Buggar Bert! Vi önskar dig fortsatt framgång och vad händer efter denna singel?

Buggar Bert: Jag har en singel till på gång. Det kommer bli en riktig överraskning och kommer snart! Som jag sa... ni kommer märka att alla låtar går att bugga till avslutar Buggar Bert med ett leende.

Lyssna på låten här!

Ny musik med Buggar Bert på Spotify
< tillbaks till alla nyheter