Vinnare av Guldklave 2022
Nöjd Kund–Garanti
2021-05-01

Brogrens är tillbaka

Dansbandssidan.com kan som första media avslöja att Brogrens gör comeback med Melissa Brogren som sångerska.
Första låten med Brogrens släpptes april 2020 och fick snabbt över 30 tusen visningar på Facebook. Det dröjde inte länge förens det sen blev en intervju med Lokaltidningen i Lund. Våren 2020 valde Mellisa att starta upp ett nytt dansband och under ett års tid begav hon sig ut på gig runt om i Skåne hela vägen upp till Borås.

Ett år har gått sedan Brogrens resa startade och nu består bandet av fem bandmedlemmar och Brogrens utgår ifrån södra Skåne. Men det många väntat på är nu här och nu är det tid för att avslöja att Brogrens dansband består av.

Patrik Andersson:
Keyboard / Dragspel / sång:
Hej, jag heter Patrik och jag är 46 år och är uppvuxen i Hjärup och
har med åren spelat i diverse coverband och duos. Dansbandsmusiken är jag uppvuxen med och senast spelade jag i dansbandet Engdahls.
Att börja spela i Brogrens känns: Otroligt roligt och inspirerande och spännande hur detta ska tas emot. Melissas skönsång och driv är något utöver det vanliga. Brogrens är ett namn som folk känner igen och det är en stor ära för mig att få vara med att föra traditionen vidare.

Daniel Andersson: Trummor / sång:
Hej på er, Daniel här och jag är 48 år och uppvuxen i Helsingborg.
Jag är trumslagare i bandet och kanske mest känd för min FB inlägg där ett par
silvriga skor syns frekvent när vi repar. Är allätare inom musiken men bla mästare i Country 2019. Tycker det här med Brogrens är galet kul.
Att börja spela i Brogrens känns: Det känns riktigt bra att börja spela i Brogrens då vi alla verkligen har funnit varandra och vill framåt.

Paul Borg: Gitarr / sång:
Tjena, det är jag som är Palle och jag är 54 år och kommer ifrån Trelleborg.
Jag är uppvuxen i Höör och jag har spelat gitarr sedan jag var 16 år.
Tidigare har jag spelat i Pallaz orkester, Bennix och Cosmix dansorkester.
För mig är musik livet och dansbandsmusik betyder glädje för mig.


Att börja spela i Brogrens känns: Jag tycker att det ska bli så kul och spännande att få spela i Brogrens. Melissa som sångerska är seriös och tonsäker och fantastisk musiker, sen har vi Leo, Patrik och Daniel som även dom är fantastiska musiker med stor erfarenhet inom musiken så för mig känns det som en ära att få spela tillsammans. Sen har vi ju så roligt ihop tycker jag.

Leo Paulsen: Gitarr / sång:
Hej, jag heter Leo och är uppvuxen i Staffanstorp och jag är 20 år gammal.
Jag har spelat gitarr i snart 8 år och tidigare har jag spelat i Voize. I nuläget spelar jag som
trubadur i Malmötrakten. Dansmusiken är något som växt hos mig under de senare åren. Dansmusik tycker jag är roligt, att få se publik som blir glada och vill dansa är det bästa såklart.
Att börja spela i Brogrens känns: Det är såklart en ära, speciellt med dessa härliga och professionella musiker.

Melissa Brogren: Leadsång / Textförfattare

Hejsan, Melissa här.
Jag är 32 år gammal och är född och uppvuxen i Malmö men nu bor jag i Dalby. När jag var sju år stod på scen för första gången och som 13-åring skrev jag min första låt. Dansbandsmusiken är även jag uppvuxen med och dansband gör mig både lugn och glad. Kan väl enkelt förklara det som att jag har den där lilla extra känslan för just dansbandsmusik.
Har tidigare sjungit i coverband och Miss Meliss. Jag gillar att skriva låtar
och utmana mig själv.


Att starta upp Brogrens känns: Som en dröm som blir verklighet. Det är enormt roligt och jag är tacksam för all stöttning och alla som följer oss. Att få ha med Patrik, Daniel, Leo och Paul i Brogrens känns riktigt bra och vi har extremt roligt tillsammans. Att få ha så duktiga musiker i Brogrens har jag längtat efter.

Vi vill tacka Mattias Kristiansson för fotograferingen och vi vill även berätta att inom kort släpper vi en ny låt på Spotify missa inte det.
Sist men inte minst följ oss gärna på Brogrens Facebook sida där ni kan följa och få ta del av det vi gör.


Dansbandssidan.com önskar Brogrens stort lycka till framöver med bandet och allt som komma skall.


< tillbaks till alla nyheter