Vinnare av Guldklave 2022
Nöjd Kund–Garanti
2023-12-13

Bennrix summerar 2023 och blickar fram mot 2024

Dansbandssidan tog kontakt med dansbandet Bennrix för att summera året 2023 för deras del samt vad som komma skall under 2024. Här nedanför kan ni ta del av Anders Widerberg och hans ord.

För vår del i Bennrix orkester ser vi tillbaks på 2023 med glädje och många fina minnen från alla dansställen vi fått uppleva, all den positiva respons vi fått av både publik och arrangörer. Året då vi kände en stark medvind då många nya spelställen fick upp ögonen för oss och bokade in oss både 2023 och även 2024. Vi fick uppleva en midsommar i Kärrasand tillsammans med bästa Kjellez, en magisk kväll om ni frågar oss.

På vår lilla sommarturne` fick vi bl.a uppleva Gotland med en kanonspelning. 500 personer mitt ute i skogen vid en gammal fin dansbana. Vilket ös det var på publiken!

En annan höjdarspelning som sticker ut lite var när vi spelade hemma i Karlshamn på Östersjöfestivalen tillsammans med Donnez. Ett fullsmockat torg, en riktig kanonkväll! Vi låg 1:a på Radio P4 Blekinges Topplista flera veckor från början av juni till augusti med vår liveinspelade låt Min ängel. Känslan av att så många röstade och tyckte om vår version av Wahlströms gamla hit var obeskrivlig och väldigt smickrande. Vi gjorde ett rejält ansiktslyft på vår lilla men ack så effektiva och pålitliga buss.

Vi märker att vi har en stadig publik i Skåne och Blekinge och vi vill såklart vidga våra vyer så att en ännu större publik utanför dess län får upp ögonen för oss.

Inför 2024 har vi en mängd nya spelställen inbokade vilket gör oss riktigt förväntansfulla och taggade samtidigt som flera tidigare spelställen också redan är inbokade. Vi håller på att anpassa vår repertoar så att den ska passa överallt i vårt avlånga land då vi nu börjar bli inbokade lite mer norrut än vad vi tidigare varit.

Vi har te.x två nya låtar på ingång som är skriven av en icke helt okänd låtskrivare som vi ännu inte vill avslöja namnet på. Vi önskar och tror att vi kan och vill öka antalet spelningar framöver, trots att vi avser att spela på deltid.

Man följer bandet på Facebook & Instagram där dom ständigt uppdaterar med senaste nytt. Vill man lyssna på deras musik gör man det via Spotify eller att man går ut och dansa till grabbarna förstås.

Bennrix består av: 
Jörgen/Sång Gitarr
Johnny/Klaviatur Sång
Anders/Sax Gitarr Sång
Rickard/Trummor
Torbjörn/Sång Bas

Vi i Bennrix tackar alla dansare, följare och arrangörer för ett fantastiskt 2023 och blickar med stor ödmjukhet och förväntan fram emot ett rikt dansår 2024!

Foto: Dansbandssidan.com


< tillbaks till alla nyheter