Vinnare av Guldklave 2022
Nöjd Kund–Garanti
2023-11-21

Bandet som dansat genom decennierna - Pia Pihlgrens markerar 30-årsjubileet med albumet 'Boom Schackalack"

Värmländska Pia Pihlgrens är äntligen på gång med ett helt nytt album, fyra år sedan det senaste 'Snacket går'. Man kan säga att snacket gått när det gäller Pihlgrens och om när ett nytt album ska komma. Dansbandssidan.com tog sig ett snack med Ronnie i bandet.


Ja du, skrattar Ronnie... Det är många faktorer. Vi har haft ett par medlemsbyten även om det inte har varit det minsta dramatiskt. Vi har jobbat med lite olika producenter för att hitta fram till det sound vi vill ha. Inte heller det något dramatiskt skrattar Ronnie. För att summera har vi låtit det ta den tid det fick ta helt enkelt. Vi har släppt singlar och varit igång under hela denna period, säger Ronnie.


Nu är det då äntligen dags för ett album och frågan är ganska naturlig - varför nu?


Vi kände att nu har vi samlat ihop så mycket singlar så att vi känner att plattan blir exceptionellt stark. Vi är verkligen supernöjda med den, säger Ronnie. Att släppa en platta med 20 låtar som inte funnits på CD tidigare är vi nog ganska ensamma om, säger Ronnie. Dessutom vill vi fira våra 30 år på scenen och inkluderar vi en bonusplatta med låtar från hela vår karriär. Det är verkligen roligt att kunna bjuda på det, säger Ronnie.

Så det blir alltså en dubbel-CD som bandet bjuder på och skivans titel blev "Boom Schackalack" - varför det?


Det är en av singlarna vi släppt och vi tyckte helt enkelt det är en titel som fastnar och dessutom en bra låt. Vi tycker överhuvudtaget att vi fått mycket starka låtar från många olika låtskrivare till plattan och det beror också på att den är inspelad under en så lång tid, fortsätter Ronnie. Vi har dessutom valt att lira in några covers till plattan och de har fungerat väldigt bra.


Varför väljer man som dansband att spela in covers på skiva egentligen?


Ibland undrar jag det också, skrattar Ronnie, men faktum är att de är väldigt populära och Pär på Atenzia och även Jörgen Arnemar i Vikingarna är alltid på oss om det. Att vi är tokiga som inte gör det. Och visst, de har rätt. Senaste singel "Peta in en pinne i brasan" är ett bra exempel på det, säger Ronnie. Vi stod med Lasse Stefanz och körde på en båt för någon månad sedan och det var galen hysteri efter de lirat och vi skulle ta över golvet. Hade vi kört en egenskriven låt så hade det garanterat inte blivit sådant drag som det blev nu när vi startade det setet med "Pinnen", fortsätter han. Så visst har de rätt. Man gör det enkelt för sig åt ett sätt, men jag tycker vi fått till en fin kombination av både nyskrivet och en del covers till plattan.

Skivan släpps den 8 december och kommer som sagt att innehålla 40 låtar varav 20 nya och sätter med det punkt för ett lyckat 2023 för bandet. Vad händer 2024?


Vi fortsätter på vårt inslagna spår, säger Ronnie. Vi skulle kunna lira mycket mer än vi gör men vi har civila jobb och vi har valt att inte göra mindre jobb där dieselpengarna äter upp gaget. Då får det hellre vara. Så vår spelplan ser ut som vi vill att den ska göra. Vi är dessutom mycket uppe i Norge och spelar vilket vi tycker om väldigt mycket, fortsätter han. Vi har flyt och det märker vi ute. Vi kanske jobbar lite i det tysta och syns inte mest av alla band, men vi har verkligen en publik som är återkommande och vi får mer publik för varje år så vi har det riktigt kul, avslutar Ronnie Pihlgren.

Pressfoto
< tillbaks till alla nyheter