Vinnare av Guldklave 2022
Nöjd Kund–Garanti

5 grymma band som du inte får missa om du älskar dansbandsmusik

Tycker du om dansbandsmusik? Då har du kommit till rätt plats! Vi älskar också dansbandsmusik och allt som har med dansband att göra.


Det finns vissa dansband som är bättre än andra, och det känner du säkerligen redan till. Det spelar heller ingen roll när du är intresserad av att lyssna på denna ljuva musik, oavsett om du lyssnar när du spelar bingo online, när du dansar eller när du lagar mat.

5 band som inte får missas om du älskar dansbandsmusik

Nedan är våra bästa exempel:

Lasse Stefanz

Lasse Stefanz är onekligen ett av de bästa dansbanden någonsin och har varit aktiva sedan 1967. Bandet har släppt otaliga singlar och album som har fått stor uppmärksamhet runt om i landet, och bandet fortsätter att leverera år efter år, trots att många ursprungliga medlemmar har blivit utbytta.


Under årens gång har de levererat favoriter som “Det här är bara början” och “Livets ljusa sida” och fortsätter att bjuda på shower som Sveriges befolkning älskar. Därmed är Lasse Stefanz ett måste som du absolut inte får missa!

Sven-Ingvars

Sven-Ingvars är ett av Sveriges främsta dansband och har erfarenhet som sträcker sig hela vägen tillbaka till 1956! Sedan dess har många medlemmar kommit och gått, men en sak som är säker är att kvalitén har varit densamma under hela bandets resa.


De har släppt åtskilliga album, och fortsätter än idag att leverera ny musik på regelbunden basis. Få andra band har varit lika konsekventa över en längre tid, och lyckas på något sätt hålla uppe samma höga kvalité som bandet är kända för.

Vikingarna

Vikingarna började redan 1958 och har sedan dess blivit ett av Sveriges mest uppskattade dansband. Till skillnad från många andra band har de även nått stora framgångar utanför Sverige, främst i Tyskland, Österrike och Schweiz. Anledningen till detta är att de även har spelat in låtar på tyska.


Numera är Christer Sjögren tillbaka i bandet och har tagit dem tillbaka till dess forna glans, och kommer med allra största sannolikhet se till att de fortsätter leverera på den höga nivå som vi är vana vid.

Arvingarna

Det går inte att göra en lista med de bästa svenska dansbanden utan att inkludera Arvingarna. Bandet bildades så sent som 1989 och har inte riktigt lika mycket erfarenhet som de andra alternativen på listan, men är trots detta något som du absolut inte får missa.


De har levererat massvis med fantastiska album och låtar under årens gång, och kom till och med på första plats i Melodifestivalen 1993 med deras stora hit “Eloise”.

Flamingokvintetten

Sist men inte minst hittar vi Flamingokvintetten. Dansbandet bildades 1960 och är fortfarande aktiva, men bara till viss del. Bandet har inte riktigt samma närvaro som de andra banden på den här listan, men är trots detta fortfarande lika bra som någonsin.


De har just nu ett försenat 60-årsjubileum, och kommer att bjuda på många fantastiska shower runt om i landet.