Dansbandspriset 2019

Dansbandspriset grundades 2011 och delades ut för första gången 2012! Vinnare genom åren kan ni se nedanför. Sedan 2014 är Ekebofestivalen en sammarbetspartner till priset. /  Christian (Grundare av priset och ansvarig för Dansbandssidan.com) 

Vinnare genom åren!


2012 Drifters 
2013 Titanix 
2014 Donnez 
2015 Donnez 
2016 Lasse Stefanz 
2017 Lasse Stefanz 
2018 Lasse Stefanz 

Dansbandspriset 2019 
Tävlingsregler och information


Dansbandspriset där publiken röstar på sitt favoritband!

För åttonde gången kommer ”Dansbandspriset” i sommar att delas ut till ett band, som röstas fram av publiken. Priset har sitt ursprung i Dansbandssidan.com medan Ekebofestivalen i Munka Ljungby har varit en samarbetspartner de senaste åren. Det här året kommer Ekebofestivalen att knytas ännu närmare priset. Nytt är också att vinnande band kommer att få en statyett som bevis för sin popularitet.

Dansbandspriset delades ut för första gången 2012.  Det var administratören av Nordens största dansbandssida på sociala medier Christian Andersson, som grundade priset. Första vinnaren var Drifters och senaste vinnaren 2018 var Lasse Stefanz.

20 band kommer att nomineras till Dansbandspriset, nomineringarna har gjorts av dels Dansbandssidan.com, dels Ekebofestivalen. Förutsättningen för att bli nominerad är att man är ett dansband som turnerar regelbundet under hela året.

Röstningen slutar den 14 april 20.00 och då kommer de åtta band, som fått flest röster, att gå vidare i en finalomgång som börjar den 15 april. Man kan rösta på dessa band fram tills den 27 maj. Vinnaren presenteras på Dansbandssidan.com samt i Ekebofestivalens programtidning. Priset delas ut på Ekebofestivalen, som pågår mellan den 4 och 6 juli. Prispengarna har tagits bort inför det här årets pris. I stället får bandet en Specialdesignad glas statyett som man behåller och kan bevara som minne av att man just det året blev Sveriges mest populära dansband.

dansbandssidan@hotmail.com Vid frågor om priset maila gärna.
 


Rösta i finalen av Dansbandspriset 2019!

Välj det dansband du vill rösta på genom att klicka i pricken som ska bli ljusblå . Välj sedan att trycka på VOTE!

Röstar man via mobilen så blir skärmen svart efter man tryckt på vote, då bläddrar ni bara neråt med handen på skärmen så ser ni att rösten tagits emot.

 

Man kan rösta 1 gång i veckan per IP nummer! Det vill säga att man kan rösta upp till 4 gånger på sitt favoritband i månaden. 
 


 

Lasse Stefanz vinnare av Dansbandspriset 2016!

Donnez vinnare av Dansbandspriset 2015 !

Donnez vinnare av Dansbandspriset 2014 !

Vinnare av Dansbandspriset 2013  TITANIX !

Drifters 

Vinnare av Dansbandspriset 2012