Sveriges första digitala stadsfestival startar imorgon!

Upplev Hx-festivalen på hemmaplan när Hx 2020 livesänds via webben från vårt digitala festivalområde. Räkna med underhållning i toppklass på första parkett. Förutom några av landets främsta artister bjuder Hx på livestudio, intervjuer, mat och spännande möten med lokala aktörer.

Gjorde en intervju med Jonas Stoltz (Projektledare för Hx festivalen)

*Hur kom ni på idén att arrangera Sveriges första digitala stadsfestival? - Det var med inspiration i samband med att evenemang började att ställas in, så ställde dom sig frågan hur dom kan bevara alla arbetstillfällen samt föreningar som jobbar med detta. Dom fick även inspiration av alla "Livesändningar" som pågått under Covid19.

*Hur kan man följa detta? - Man följer detta enklast via HX.SE, man kan även följa detta via Youtube och deras kanal som heter (Hx festivalen).

*Kostar det något? - Nej! Hx festivalen har alltid varit gratis och kommer så att vara.

*Vad erbjuds under dessa dagar? Konserter, besök ute hos lokala föreningar och aktörer, det kommer att vara 2 st storbildsskärmar ute i Helsingborg som man kan följa festivalen på med restriktioner på 50 pers, där kan man köpa lite god mat. Dessa skärmar finns på (Tivoli & Tryckeriet - Fritid Helsingborg)

*Det är trevligt att ni satsar på dansbandsmusik och nu på lördag blir det ett inslag med Skåne bandet Donnez, dansband är oerhört populärt för många människor och min fråga är om ni kommer satsa på dansbandsmusik även kommande år? Ja svarar Jonas snabbt på den frågan.

*Kommer ni att satsa på mer digitalt framöver beträffande era festivaler, eller kommer att ni återgå till det normala när tiderna är normala igen? - Dom tror att "Live" upplevelsen behövs men att man med fördel kan komplettera mer digitalt än vad som gjorts tidigare

*För att få denna digitala festival möjlig att genomföra hur många har ni som jobbar med festivalen under dessa 2 dagar? inkl alla artister och Crew så blir den siffran cirka 300 personer.

*Dessa inslag med konserter är dom "Live"? - Ja det är LIVE och inte förinspelat.

*Vad betyder Hx Festivalen för Helsingborg? Dom tror att den betyder mycket och för att det är ett gratis evenemang som lockar mycket folk och ungdomar samt lockar många olika kulturer och arbetstillfällen.

Hx-festivalen arrangeras av Helsingborg Arena och Scen AB på uppdrag av Helsingborg stad.

Välkommen till Helsingborgs härligaste sommarfest 31 juli – 1 augusti Jonas med Crew.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter