Tack för allt Birka Cruises

Den 3 juli 2020 gav Birka Crusies AB beskedet att de lägger ner sin verksamhet. Ett fruktansvärt tråkigt besked och väldigt sorgligt. Rederiet har trafikerat Stockholm-Mariehamn i 49 år och skulle firar sin 50-års dag 2021. Orsaken till nedläggningen är de ”ekonomiska konsekvenserna i Covid-19-pandemins spår”. Dansbandssidan.com har under många år haft ett otroligt fint samarbete med rederiet som alltid levererar 100% vad det gäller kvalitet och leverans för att förgylla passagerarnas kryssning. God mat av högsta klass, trevlig personal och alltid ett fräscht och snyggt fartyg som underhållits på högsta nivå. Birka Cruises har vunnit i kategorin bästa rederi 2008, -09, -10, -14, -15, -16, -18, -19 och -20, Grand Travel Award arrangerades för 27:e året i rad av affärs- och branschtidningen Travel News. Med tanke på Birka Cruises och Dansbandssidans fina samarbete så kände jag att jag ville göra ett värdigt och fint avslut med detta inlägg av underbara bilder för att blicka tillbaka till en del av alla kryssningar och inslag som jag gjort ombord. Jag har även jobbat som kock ombord på fartyget för många år sedan och har alltid känt mig om hemma och trivts otroligt bra ombord. Jag vill rikta ett stort och innerligt tack till rederiet Birka Cruises för allt ni gjort för Dansbandssidan samt för vårat fina samarbete, jag beklagar över alla som förlorat sina jobb och även för alla dansband som hade speljobb ombord. Det är en stor förlust att ha förlorat denna drottning på linjen Stockholm - Mariehamn men framförallt att rederiet Birka Cruises slutar med sina kryssningar för gott. Det kommer bli ett tomrum och en stor saknad av många. Jag sticker inte under stol med att detta besked fredagen den 3/7 tog oerhört tungt på mig och många andra. Jag hoppas fartyget hamnar i rätta händer och får glänsa många år till vart hon än hamnar. Jag tror att jag var den sista median i Sverige som gjorde ett sista reportage ombord på fartyget och detta gjorde jag den 3/3 2020 då dansbandet Jive spelade ombord, jag framförde även min låt "Finns det nån chans?" live denna kväll och kompades av Jive. / Christian på Dansbandssidan.com 

Ta del av härliga bilder nedanför, detta är bara en bråkdel av alla bilder som jag fotograferat i samband med reportage ombord och andra olika inslag. 


(Klicka här för att se mitt sista reportage ombord)


Birka Cruises AB, tidigare Birka Line, var ett svenskt rederi som ägs av åländska Rederiaktiebolaget Eckerö.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter